Postanowiłem wymienić podsufitkę, a właściwie zlecić uszycie nowej na podstawie starej i tu powstała pewien problem, mianowicie:
Elementami montażowymi podsufitki jest kawałek tektury, dwa kawałki prostej gumy i cztery uszczelki wciskane w szczeliny przy drzwiach. I te ostatnie stanowią problem, czy ktoś z Was je wymieniał albo wie czym je zastąpić?
PODSUFITKA
Moderator: Tomek
PODSUFITKA
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: PODSUFITKA
Ciekawe, moja jest zupełnie inaczej mocowana
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
uszczelki masz całkowicie do wymiany czy tylko powleczony materiał jest wytarty?
Podsufitka jest pod szyber, może stąd ta różnica.
Uszczelki są w kilku miejscach złamane, materiał jest "przepocony" i zaczyna się przecierać. A ja potrzebuję najlepiej komplet "nowych" uszczelek, które tapicer wszyje, bo oryginalne są wgrzewane i nawet nie będę próbował tego odrywać. A wygląda to tak:
Uszczelki są w kilku miejscach złamane, materiał jest "przepocony" i zaczyna się przecierać. A ja potrzebuję najlepiej komplet "nowych" uszczelek, które tapicer wszyje, bo oryginalne są wgrzewane i nawet nie będę próbował tego odrywać. A wygląda to tak:
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.