obrotomierz
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 123 200 123 280 ce
obrotomierz
witam potrzebuje informacji jak podlaczy obrotomierz w 123 280 chodzi o to gdzie ktory kabel
Re: obrotomierz
Ja sam podłączałem u siebie obrotomierz w 230CE. Do uruchomienia potrzebujesz "+" i "-" i do tego sygnał PD. Ja u siebie PD zabrałem ze złącza diagnostycznego. Wydaje mi się, że w 280 powinno być tak samo.
Mam pytanie:wicia83 pisze:Ja sam podłączałem u siebie obrotomierz w 230CE. Do uruchomienia potrzebujesz "+" i "-" i do tego sygnał PD. Ja u siebie PD zabrałem ze złącza diagnostycznego. Wydaje mi się, że w 280 powinno być tak samo.
Jakie masz oznaczenie alternatora, masz może jakieś zdjęcie jak to połączyłeś?
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
Dzięki za wyjaśnienie, nie mam jeszcze pojęcia o benzynie.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
W dieslu musisz wyprowadzić klemre W z alternatora. Każdy elektromechanik Ci to zrobi za pare zł. W googlach znajdziesz opisy jak zrobić to samemu.
Mój problem polega na tym, że podobno starsze alternatory nie mają wyjścia W. Nigdzie nie znalazłem opisu budowy alternatora, tylko oznaczenia bodajże 4 typów.
Jeśli dowiem się jak wygląda to magiczne W lub jakie oznaczenie ma alternator z wyjściem W to będę już w domu.
Jeśli dowiem się jak wygląda to magiczne W lub jakie oznaczenie ma alternator z wyjściem W to będę już w domu.
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
No napisałem przecież, że musisz W wyprowadzić samemu lub u elektryka. Oryginalnie jest tylko gdy wyszedł z fabryki z obrotką. Dorobienie nie jest trudne
Ok, ja to rozumiem - nie ma W. Chodzi mi tylko o to czy ktoś wie jak wygląda alternator, który wyszedł z fabryki z obrotką - jak to nazwałeś, czy w ogóle taki wyszedł. Jeśli takie cudo istnieje to ma jakiś fabryczny numerek i to jest mój gral.
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
BOSCH 0041541802 lub 0051547402
przykładowy zamiennik
http://www.aliexpress.com/item/New-Alte ... 48094.html
przykładowy zamiennik
http://www.aliexpress.com/item/New-Alte ... 48094.html