woda sie leje
Moderator: Tomek
woda sie leje
Ostanio beczke dopadla ulewa, nast dnia podczas odkurzania zauwzylem mokra wykl z tylu po str pasazera i tylko tam wiec wyciagnalem wszystkie wykl, osuszylem, sprawdzilem uszelki i pozostawilem przed domem w oczekiwaniu na deszcz. Popadalo i poszedlem spr, okazuje sie ze w wyzej wspomnianym miejscu jest kaluza a reszta sucho. Jakies pomysly skad cieknie koledzy?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: woda sie leje
Odpływ szyberdachu ?
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Prawdopodobnie zapchane odpływy w przednim podszybiu. Pod blachą gdzie znajduje się mechanizm wycieraczek. Leci Ci przez kanał ogrzewania na nogi. Częsty przypadek.
nie ma szyberdachu.Wojtek pisze:Odpływ szyberdachu ?
rozumiem ze w celu wyczyszczenia należy zdemontować w.w. blachę na plastikowe nity czy wystarczy zdjąć kratki? Wszystkie odpływy pod maska są drożne.kazios pisze:Prawdopodobnie zapchane odpływy w przednim podszybiu. Pod blachą gdzie znajduje się mechanizm wycieraczek. Leci Ci przez kanał ogrzewania na nogi. Częsty przypadek.
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
trzeba zdjąć całą blachę, musisz powpychać plastikowe kołki w spinkach do środka.
Mam nadzieje ze je potem znajdę wszystkie Zobaczymy ile syfu się nagromadziło i czy czyszczenie pomoże.
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Czy możesz Kazios sprecyzować U mnie również się leje, pozdejmowałem plastikowe kratki, zdjąłem wycieraczki, odkręciłem śrubę nasadową 20-tką i utknąłem Nie wiem jak zdjąć blachę i nic nie popsuć odkręciłem dwa wkręty ale zostały mi jeszcze te 4 małe mocowania tej blachy widoczne od przodu samochodu nad uszczelką komory silnika. Ktoś podrzuci pomysł jak to zdemontować albo może jest gdzieś jakaś fotorelacja BTW czym udrażnialiście odpływy, jak już się do nich dostaliście Długi drut czy coś innegokazios pisze:trzeba zdjąć całą blachę, musisz powpychać plastikowe kołki w spinkach do środka.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
w środku tych 4 mocowań są kołki. Trzeba je wbić. Czyszczenie zależne od stopnia zabrudzenia.
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Dzięki Kazios, po Twojej radzie mi się udało. Niestety, odpływy były drożne. Muszę chyba zatem skontrolować odpływy szyberdachu.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
- kazios
- Administrator
- Kontakt:
w którym miejscu masz dokładnie wodę? przyczyn może być wiele niestety