from zero to... hero? W123 280E
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: from zero to... hero? W123 280E
ja chcę zrobić jakieś zamknięte pudełko i tam doprowadzić parę z myjki parowej
a wracając do tematu:
małe odświeżenie zapasówki:
Nigdy jeszcze nie czyściłem tak wiele razy felgi, aby uzyskać tak niezadowalający efekt. Koło potraktowałem wielokrotnie najbardziej żrącymi zasadami i kwasami jakie mam "w arsenale" , do tego kilkukrotnie tzw "deironizer". Decyzja zapadła - felgi pójdą do piaskowania (po sezonie) i lakierowania
a wracając do tematu:
małe odświeżenie zapasówki:
Nigdy jeszcze nie czyściłem tak wiele razy felgi, aby uzyskać tak niezadowalający efekt. Koło potraktowałem wielokrotnie najbardziej żrącymi zasadami i kwasami jakie mam "w arsenale" , do tego kilkukrotnie tzw "deironizer". Decyzja zapadła - felgi pójdą do piaskowania (po sezonie) i lakierowania
-
- Beczkomistrz
stagnacja... i z mojej strony (zeszły miesiąc upłynął pod znakiem przygotowań do ślubu i wesela) i ze strony warsztatu (sezon urlopów)
Mi udało się w końcu kupić szybę przednią zieloną bez paska (nową ) oraz opony z rantem 195/70 r14
w aucie niewiele zmiany - doszły reperaturki tylnych błotników, trwa pasowanie elementów, początki szpachlowania spawów, itd. Już nie pamiętam, czy pisałem, że kupiłem kiedyś listwy dolne, bo moje były poniszczone... w każdym bądź razie okazało się, że listwy były przyklejone nie dlatego, że były zniszczone mocowania, tylko dlatego, że ktoś naprawiając spód drzwi usunął otwory. Tak, że i tutaj zeszło trochę na odtworzenie ich.
Mi udało się w końcu kupić szybę przednią zieloną bez paska (nową ) oraz opony z rantem 195/70 r14
w aucie niewiele zmiany - doszły reperaturki tylnych błotników, trwa pasowanie elementów, początki szpachlowania spawów, itd. Już nie pamiętam, czy pisałem, że kupiłem kiedyś listwy dolne, bo moje były poniszczone... w każdym bądź razie okazało się, że listwy były przyklejone nie dlatego, że były zniszczone mocowania, tylko dlatego, że ktoś naprawiając spód drzwi usunął otwory. Tak, że i tutaj zeszło trochę na odtworzenie ich.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Gdzie dorwałeś te opony z rantem? I jeżeli można wiedzieć to za ile.
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
-
- Beczkomistrz
Kupiłem od użytkownika mercfan na forum w114-w115. Z tego co wiem to ma jeszcze do sprzedania takie na felgi 5.5 cala.l (ja mam rozmiar na 6 cali ).
witam,
czy można wiedzieć gdzie ? jakiś namiar na zakup przednich błotników. tez stoje przed dylematem, skąd wziąć błotniki, używka to porażka,jeszcze nie znalazłem a szukam bardzo długo, mój blacharz też mówi że zamienniki to lipa, ale nie mam innego wyjscia. kolega pisał , że jego całkiem nieżle pasują. prosze o namiar na sprzedawce, pozdrawiam
czy można wiedzieć gdzie ? jakiś namiar na zakup przednich błotników. tez stoje przed dylematem, skąd wziąć błotniki, używka to porażka,jeszcze nie znalazłem a szukam bardzo długo, mój blacharz też mówi że zamienniki to lipa, ale nie mam innego wyjscia. kolega pisał , że jego całkiem nieżle pasują. prosze o namiar na sprzedawce, pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
Oj już nie pamiętam gdzie (możliwe że intercars, bo chyba blotniki kupowałem na miejscu a nie na zamówienie), ale każdy element blacharki kupowałem na zasadzie dzwonienia do wszystkich firm i pytania co mają na stanie, aż znalazłem u kogoś klokkerholma.
-
- Beczuszkarz
Nie ty jeden tak masz, oczywiście jak kupie beczke to jeszcze powieksze kolekcje kosmetykow samochodowych. Co do zdjęcia to nie jest wszystko co mam jeszcze chyba 3 pasty mam w samochodzie tylko to zdjecie miałem już wcześniej a nie będę robil specjalnie kolejnego z cala kolekcja "czyscidel"