Centralny zamek - zamiennik gumki

Moderator: Tomek

kamiler
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230 ce

Centralny zamek - zamiennik gumki

Post autor: kamiler »

Cześć,
Zapewne część z Was spotyka się z problemem nieszczelnych gumek przy siłownikach centralnego zamka ( od klapki i od zamka klapy). Rozwiązaniem może być guma firmy Bosch o numerze 3 340 522 025. Już miałem ją zamówić w intercarsie ( 9zł ) ale po dwóch godzinach zadzwonili do mnie z inf, że trzeba zamówić min. 5 szt i jeszcze kurier, i jeszcze zaliczka ( bo to nietypowy towar) i wtedy temat odpuściłem. Zdecydowałem się na podmianę gumki z siłownika z audi, który zamówiłem na tablicy. Jednak gumka o której mowa powyżej wydaje się bardzo sensownym rozwiązaniem bo nie ma żadnej pewności co do używek.
Dodałem jeszcze rysunek.
Załączniki
Rysunek techniczny elementu
Rysunek techniczny elementu
gumka silownik.jpg (192.94 KiB) Przejrzano 1864 razy
stówa
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: sedan 300d

Re: Centralny zamek - zamiennik gumki

Post autor: stówa »

Ja kupiłem te gumki boscha. Faktycznie trzeba kupić 5 szt, bo tyle jest w opakowaniu. A dlaczego ich nie chcesz tylko kombinujesz coś innego, to nie wiem. Ja jak do tej pory wykorzystałem już 3 szt z opakowania i jestem zadowolony - pozostały jeszcze dwie. Pozdrawiam. Janusz
kamiler
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Szczerze mówiąc to tak się wkurzyłem na InterCars za ich podejście do klienta, że dla zasady nie dałem im zarobić- przynajmniej na razie.
dzwiedziu
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 200 `81

Post autor: dzwiedziu »

wg mnie nie kombinuj, zagryź zęby i zamawiaj w IC.
p.s. może trafiłeś na nowego doradce, poza tym i tak należy im się szacun za to, że w ogóle chciało im się szukać
w123 sedan 200 `81
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

taniej chyba nie znajdziesz, pojedynczej sztuki raczej też nie kupisz bo teraz są pakowane po 5
kamiler
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Okej- macie rację :) . O ile w temacie zwykłych siłowników nie ma problemów to gorzej sytuacja wygląda z tymi pod fotelami ( wersja coupe- po dwa siłowniki do blokowania oparcia ).
Ostatnio wymonotwałem fotel i okazało się, że nieszczelność jest w okolicach siłowników. Aby się do nich dostać konieczne będzie zdjęcie siedzenia z ramy fotela- czy ktoś z Was zajmował się tymi siłownikami?- podejrzewam, że konieczne będzie tu załatanie gumowych membran. W tym temacie ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje nawet na niemieckich forach...
ODPOWIEDZ