witam.
czy ktoś wie jaki był oryginalny producent felg barocków? niestety ja mam stalówki.
chciałem zakupić oryginały z jakiegoś w123 do regeneracji.
ale nie wiem czego szukać , w sprzedazy jest duzo felg ale chyba nie oryginały, różne firmy ATS RONAL itp.?
kolor znalazłem dzięki koledze Wojtek.
Re: kody lakierów II seria (nie karoseria)
Postautor: Wojtek » 26 cze 2014, 15:37
DB002A - taki kod lakieru jest na felgach
Producent oryginalnych Barocków do W 123?
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Producent oryginalnych Barocków do W 123?
Z tego co wyczytałem to oryginalny producent to Otto Fuchs, czyli baroki fuchsy. Do beczki wchodziły 5.5 oraz 6 cali szerokie, rozmiar 14".
Inni producenci też robili te felgi z powodu designu którym się one cieszyły: firmy takie jak ARC, ATS, Ronal, Ative, Melber, Centra, OZ itd. (ATS i Ronali jest dużo, innych szczerze powiedziawszy nie widziałem albo nie wiem)
Fuchsy odróżnisz głównie po numerze KBA wytłoczonym na rancie felgi zewnątrz, ale jest też kilka innych podpunktów.
A co do lakieru:
standardowo czyli seryjnie aluminiowe felgi mercedesa były malowane dwuwarstwo srebrnym metalikiem MB Kod 9700.
Do napraw należy używać dwuwarstwowego metalika - Farbe RAL 9735,Astralsilber
Te wszystkie info znalazłem na stronce: http://www.benzgarage.de/technik/fuchsf ... felge.html
Ogółem bardzo przydatna stronka, mnóstwo artykułów, które wypadałoby przetłumaczyć i wkleić do nas jak mi się będzie nudzić to coś zrobię
Inni producenci też robili te felgi z powodu designu którym się one cieszyły: firmy takie jak ARC, ATS, Ronal, Ative, Melber, Centra, OZ itd. (ATS i Ronali jest dużo, innych szczerze powiedziawszy nie widziałem albo nie wiem)
Fuchsy odróżnisz głównie po numerze KBA wytłoczonym na rancie felgi zewnątrz, ale jest też kilka innych podpunktów.
A co do lakieru:
standardowo czyli seryjnie aluminiowe felgi mercedesa były malowane dwuwarstwo srebrnym metalikiem MB Kod 9700.
Do napraw należy używać dwuwarstwowego metalika - Farbe RAL 9735,Astralsilber
Te wszystkie info znalazłem na stronce: http://www.benzgarage.de/technik/fuchsf ... felge.html
Ogółem bardzo przydatna stronka, mnóstwo artykułów, które wypadałoby przetłumaczyć i wkleić do nas jak mi się będzie nudzić to coś zrobię
BARDZO BARDZO dziękuję za super wyczerpującą odpowiedź.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
to jak z tym kolorem ? spece od restaurowania merców pisali, że to ten co ja podałem...
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Proszę bardzo następną stronkę na której pisze Lackfragen = pytania o lakier http://www.w123-forum.net/faq/index.php ... artlang=de