Cześć. Jestem nowy i zaczynam przygodę z moją bardzo skorodowana beczkę. Proszę o was,e podpowiedzi jak krok po kroku w garażu przywrócić do życia w123.
Czasu mogę poświęcić max 2h dziennie plus kilka w h w weekend. Całość chce piaskować i stąd pytanie. Piaskować małymi partiami o po odrazu zabezpieczać podkładem? Jestem kompletnym laikiem więc prośbą o wsparcie.
200d z silnikiem 240d do roboty blacharka
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: 200d z silnikiem 240d do roboty blacharka
Piaskować możesz komorę silnika i podłogę. Masz coś aby przekręcić auto ? Obrotnice ?
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 200D z 2.4 D silniki
Czesc. Dzieki za odpowiedz. Obrotnicy brak kanalu rowniez.
Planuje uzyc podjazdow aby zrobic dol ale potrzebuje napedu wiec nie bede demontowal silnika. I powstaje pytanie czy bez demontazu silnika uda sie dobrze przygotowac komore do malowania.
Planuje uzyc podjazdow aby zrobic dol ale potrzebuje napedu wiec nie bede demontowal silnika. I powstaje pytanie czy bez demontazu silnika uda sie dobrze przygotowac komore do malowania.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 200D z 2.4 D silniki
To mnie teraz zmartwiłeś. Muszę zweryfikować teraz plan i zmienić strategie.
Pewnie wyczyścić wszystko do komory silnika, a później demontaz silnika i kontynuacja prac po demontażu. Wydaje się realne przy wykorzystaniu najazdów.
Jak myślisz?
Pewnie wyczyścić wszystko do komory silnika, a później demontaz silnika i kontynuacja prac po demontażu. Wydaje się realne przy wykorzystaniu najazdów.
Jak myślisz?