Witam.
Naszło mnie na wymianę plastików pod deskę rozdzielczą w kolor tapicerki. Pokupowałem od razu też plastiki osłony słupka A .
Zacząłem przymiarkę plastiku od strony pasażera. Pierwszy problemy na jaki napotkałem to brak otworów montażowych u mnie w desce( pod schowkiem ). Stary plastik jest wsuwany ,a nowy ma otwory w kształcie fasolki. Według mnie jest to różnica w seriach .Jak myslicie , mam robić samemu otwory montażowe ?
Czy jesli jest to róznica w seriach , to plastik pod kierownicą również powinien być przykręcany ,czy może być wsuwany ?
Inna rzecz to plastik słupka A od strony kierowcy. Jest on z elementem na położenie lewej stopy. Próbowałem go zamontować na próbę, ale montaż blokuje mi rączka otwierania klapy silnika. Moja jest przykręcona do słupka, a patrząc na plastik i stożek jaki on ma , to chyba ta dźwignia powinna być zamontowana do tego plastika ? Mógł by ktoś wysłać zdjęcie jak to jest ?
Czy pod stópką karoseria auta powinna coś mieć wyprofilowanego? Bo wydaję mi się ze tam jest pusto. Jesli tak, to jak ktoś kładzie tam stopę to może to połamać
Dzieki za pomoc .
Pozdrawiam
A.L.
plastiki pod deskę rozdzielczą
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: plastiki pod deskę rozdzielczą
nie rób druciarstwa była 1 seria i takie załóż, a podstopnica Ci zejdzie nawet z założoną rączką od otwierania maski
Witam.
a mógł byś napisać, a najlepiej zrobić zdjęcia i mi wysłać gdzie i czym montuje się plastiki słupka A ?
Jakos nie chce mi sie wierzyć , ze zwykłymi wkrętami tak jak miałem, a w niektórych miejscach aż się prosi o jakis kołek rozporowy.
dzieki
Pozdrawiam
A.L.
a mógł byś napisać, a najlepiej zrobić zdjęcia i mi wysłać gdzie i czym montuje się plastiki słupka A ?
Jakos nie chce mi sie wierzyć , ze zwykłymi wkrętami tak jak miałem, a w niektórych miejscach aż się prosi o jakis kołek rozporowy.
dzieki
Pozdrawiam
A.L.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Ale który plastik ten przy nogach ? Chodzi Ci o kierowcy czy pasażera ?