Witam serdecznie wszystkich z forum. Mam przyjemność pokazać wam moje W123, które sprowadziłem z Belgii. Auto jest z 1982 roku, posiadam do niego cały plik papierów co było przez te lata w niej robione i skrupulatnie zapisywane. Sprowadziłem go z myślą odrestaurowania, przygotowania pod wesela, albo ewentualnie sprzedania. Z racji czasu jest w nim kilka drobnych rzeczy które trzeba poprawić. Najważniejsze to centralny zamek i wskaźnik paliwa, reszta działa bez zarzutu.
Pytanie teraz do Państwa może dacie radę mi pomóc borykam się z centralnym zamkiem, wiadomo, że jest tam centralny zamek na podciśnienie i wszystko musi działać i być szczelne. Rozebrałem drzwi kierowcy, uszkodzony był trójnik, zamówiłem nowy za 200 zł. Ale nie dało to rezultatu. Sprawdziłem wężyki podciśnienia, które idą do drzwi. Wszystkie są szczelne. Po odpaleniu i przeczekaniu minuty, dwie auto otwiera i zamyka przy odpalonym aucie. Po 5,10 minutach samochód otwiera, ale już nie zamyka auta. Później nie działa w ogóle, albo ledwie co. Co sprawia, że czasem nie mam go jak zgasić ze stacyjki. Oczywiście auto odpalone cały czas. Przy nabiciu powietrza i zgaszeniu. Auto może z raz otworzy, ale już nie ma siły zamknąć. Serwo jest sprawne, samochód normalnie hamuje i prowadzi się go bez zastrzeżeń. Lampy reagują na sterowanie. Prosiłbym o pomoc, radę. Wiem, że ciężko coś stwierdzić przez internet. Ale pomału brakuje mi argumentów. Zaślepiłem też wężyk, który otwiera klapkę bagażnika. Ale to też nic nie dało. Myślę, nad vacu pompą, czy ona nie daje raz dobrego, raz słabego ciśnienia? Jeśli chodzi o wskaźnik paliwa, auto pokazuje paliwo w cały świat, czyściłem styki przy zbiorniku, ale to nic nie dało
W123 z Belgii Świeżo sprowadzony
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: W123 z Belgii Świeżo sprowadzony
Przyjedz do Radomia naprawie to w 20 minut.
Mogę prosić do ciebie numer telefonu ? chętnie przyjadę. Nie mam dalekomaciekpiti pisze:Przyjedz do Radomia naprawie to w 20 minut.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
886 229 803