pompa wtryskowa w 300d
Moderator: Tomek
pompa wtryskowa w 300d
witam wszystkich. Od pół roku remontuje mercedesa 123 cupe 300d , z zawodu jestem lakiernikiem więc z blacharką i lakiernictwem nie nam problemu. problem pojawił się z gaszeniem i myślę że częściowo go opanowałem Mam problem z ustaleniem co to jest za część i jakie jest jej przeznaczenie i jaką spełnia funkcje. jest to plastikowy jakby zawór umieszczony z tyłu na pompie wtryskowej o numerze 123 0700046 jeśli ktoś by mnie oświecił z góry dziękuję
Re: pompa wtryskowa w 300d
Vacuum Control Valve Automatic Transmission MERCEDES Diesel 1230700046 300d
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Steruje on skrzynia automatyczna
witam bardzo dziękuję za tą informację . Nadal z gaszeniem mam problem gaśnie po przekręceniu kluczyka dopiero za jakieś 10 sekund ,przejrzałem całą instalacje vacu powymieniałem wszystkie podejrzane wężyki i dalej to samo .
Po perwsze sprawdź czy jest podciśnienie zaraz przy wężu od serwa na tym wystającym elemencie/elementach (mogą być dwa.jest na nim opisana średnica otworu otwór ma być drożny niekiedy wystarczy go przeczyścić ).Drugie wypnij z tego rozgałęźnika wszystkie wężyki a pozostaw tylko brązowy do kabiny i brąz do gaszaka na pompie.Jak jest podciśnienie to silnik zgaśnie od razu jeśli nie zgaśnie uszkodzony element zaworek przy stacyjce lub sam gaszak. Podpinamy rurkę bezpośrednio do gaszaka i ustami wysysamy powietrze widać będzie jak ręczna dzwigienka gaszenia idzie w dół jak nie idzie bo można cały czas wysysać powietrze to gaszak jes uszkodzony .To jest naprawdę proste aby ustalić co dupnęło
witam.zrobiłem dokładnie tak jak to opisałeś kolego tatarak na sto procent uszkodzony gaszak .Po zdemontowaniu go podpinam rurkę i ustani robię podciśnienie w pierwszym momencie wciąga się a zachwalę wraca i czuć że jest nie szczelny. wniosek do wymiany.po wymianie będę szukał dalej braku podciśnienia na układzie zamka centralnego i klimy ,jest to wersja amerykańska sterowanie klimy mnie przeraża ,wyprowadziłem się na takie zadupie że nie mam tu żadnego kolegi z tej branży więc nie ma się nawet kogo poradzić . sami rolnicy. dlatego porady forumowiczów są dla mnie bardzo cenne za co dziękuję.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
886 229 803 dzwon pomoge Ci
witam. Dzisiaj wymieniłem wygaszacz i gaśnie jak tylko kluczyk zobaczy moją rękę , z numeru do kolegi maciekpiti na pewno skorzystam dalej nie mam podciśnienia na centralnym i sterowaniu klimy myślę ze potrzebny schemat vacu coś jakiś czarnoskóry handlarz w Kalifornii żeby sprzedać maszynę polakowi pokminił Pozdrawiam