Przełącznik zespolony-opis PINów

Moderator: Tomek

flyagee
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200

Przełącznik zespolony-opis PINów

Post autor: flyagee »

Czy, ktoś z Was ma opis pinów przełącznika zespolonego? Nie potrafię tego nigdzie znaleźć, dziękuję z góry!!!
zespolony.jpg
zespolony.jpg (245.16 KiB) Przejrzano 1653 razy
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: Przełącznik zespolony-opis PINów

Post autor: maciekpiti »

A tak zapytam po co Ci to? Wątpię że to znajdziesz. Do kostki w zegarach są w tych śmiesznych PL instrukcjach napraw
flyagee
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200

Post autor: flyagee »

Nie zawsze włączają mi się długie światła. Właściwie to na 10 prób może raz się uda. Zanim rozbiorę przełącznik chciałem go przymierzyć żeby mieć pewność, że to jego wina.
e280te
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: e280te »

piny nie maja z tym nic wspólnego... myslę ze w w124 jest podobnie i właśnie przez to przechodziłem... w moim przypadku była wytarta/nadtopiona taka plastikowa kosteczka w środku i nie łączyło. wymieniłem na drugi włącznik używkę i działa.
przed wymiana próbowałem to zreanimować. zadziałało dosłownie na kilka dni.

a co do rozpiski to na którymś forum ( o ile się nie mylę http://mb201-124.eu/) Gerri rozpisał co i jak podłączyć w gnieździe wyczki przełącznika zespolonego aby zweryfikować uszkodzenie droga eliminacji...
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

To normalka że padają te przelaczniki. Notoryczny przypadek.
adamsan
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 2.4 d

Post autor: adamsan »

Witam wszystkich fanow,jestem w trakcie odbudowy beczki z 82 roku ,fachowiec ktory robił to wczesniej,cos pomieszał z elektryka,probuje to poprawic,wymieniłem włacznik awaryjnych-zaczeły dzialac lecz brak kierunkow.Wysiagajac przelacznik zespolony ,udalo mi sie wysunac z zaczepu te czesc w ktora ten przelanik jest właczany.tez 14 wtykow,i to tak nieszczesliwie ze platykowa obudowa sie wysuneła i wszystkie 14 przewodow wisi luzno a obudowa lezy na podłodze.Ni moge znalezc schematu jak maja byc prawidłowo łozone,probowałem kombinujac z dlugoscia przewodow ksztaltem zagiecia,ale nic nie wychodzi,wiec olbrzymia prosba ma ktos moze schemat do ktorego gniazda jaki pzrwod ,lub moze zdjecie otwartej kosci z gory-wtedy widac kolory i przewody .z gory dziekuje za wszelka pomoc.
ODPOWIEDZ