Panowie pomóżcie! Dałem swoje baroki do renowacji. Trzeba było zdemontować wentyle, które niestety zginęły gdzieś u gościa w warsztacie. Byłem już chyba w 5 miejscach z alu felgami i niestety nie mogę nic mi dobrać, bo nie pasuje.
A to średnica nie taka a to długość albo wyprofilowanie felgi. Ma ktoś jakąś radę? A może ktoś ma na zbyciu takie? Najchętniej bym chciał metalowe nie gumowe takie jak były w oryginale.
Renowacja felg baraków - problem z dobranie wentyli
Moderator: Tomek
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Re: Renowacja felg baraków - problem z dobranie wentyli
Ze dwa lata temu pytałem o nie w ASO, metalowe były za ok. 50 zł sztuka.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: s123 300tdt
Ulica borowa 1b. Spróbuj, ja zawsze tam śruby do kół kupuje bo maja najtaniej i spory wybór. Niestety nie mam do nich tel. Jak nie znajdziesz metalowych to w hurtowni są chrom nakładki po 1zł i nawet fajnie wyglądają. Mogę ci do aso zadzwonić:)
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230CE
Dzięki Panowie! Julek, jutro sobie podjadę do tego allekolo i zobaczę czy "nie klękną" jak felgę zobaczą, bo u którego wulkanizatora nie jestem to na początku mówi jasne mamy wentyle a jak zobaczą felgę i zaczną dopasowywać to nie pasuje nic.
Na Włókniarzy przy Makro mi mają podobne sprowadzić które do busów pasują (sprinter, vito czy kaczki) ale nie są pewni na 100%.
Na Włókniarzy przy Makro mi mają podobne sprowadzić które do busów pasują (sprinter, vito czy kaczki) ale nie są pewni na 100%.
- Luszi
- Beczkomaniak
Swoją drogą w ASO powiedzieli mi, że w oryginale nie zawsze były metalowe (ale nie wiedzieli, od czego to zależało - system pokazywał im do mojego auta i gumowe, i metalowe). Gumowe były tam kilka razy tańsze od metalowych, więc jeśli miałbyś kupować gumowe, to najlepiej w ASO.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230CE
Panowie! Temat rozwiązany i zakończony sukcesem
Dostałem metalowe wentyle tam gdzie polecał mi Julek w allekolo w Łodzi za co poraz kolejny mu dziękuję! Fachowe doradztwo i niewygórowana cena uszczęśliwiła mnie niesamowicie!
Teraz uwaga! W ASO oryginalne wentle metalowe z tzw. motylkami to koszt 308zl/szt. Masakra!!!
Ja za podobne w allekolo zapłaciłem 80zl... za 4 szt. Można???
Dostałem metalowe wentyle tam gdzie polecał mi Julek w allekolo w Łodzi za co poraz kolejny mu dziękuję! Fachowe doradztwo i niewygórowana cena uszczęśliwiła mnie niesamowicie!
Teraz uwaga! W ASO oryginalne wentle metalowe z tzw. motylkami to koszt 308zl/szt. Masakra!!!
Ja za podobne w allekolo zapłaciłem 80zl... za 4 szt. Można???
- Luszi
- Beczkomaniak
Seba podałbyś jakiś link do tych wentyli albo zdjęcie, jak to wygląda?