Nowe listwy na grillu z ASO.
Moderator: Tomek
Nowe listwy na grillu z ASO.
Właśnie zabrałem się za zakładanie nowych listew grilla kupionych w Aso. Wszystko byłoby git, ale poziome sa za dlugie. Zestaw 7 szt.ma nr A1168880185. Wedlug wszelakich danych maja niby pasować...Chyba zostaje mi tylko skracanie. Uprzedzam więc wszystkich zainteresowanych zakupem.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Nowe listwy na grillu z ASO.
Bo te listwy są za długie (nawet w zamienniku) - je się docina tak żeby idealnie pasowały.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Jaki koszt takich list?
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Stare listwy były krótsze? Pamiętam, że gdy rozebrałem swój grill, to listwy (poza górnymi) okazały się dłuższe niż plastikowa kratka, ale po włożeniu tej kratki z listwami do ramy grilla nie ma to znaczenia, bo listwy wchodzą pod ramę.
Nowe mają ok. 38cm długości całkowitej, stare listwy są krótsze. Listwy faktycznie wchodzą pod ramkę, mają w tym celu jeden koniec lekko spłaszczony. Tak samo miały stare oryginały. Zdjęcie zostało trochę obcięte (tapatalk) i nie widać, że są znacznie dłuższe, uniemożliwia to założenie ramki.
Prawdopodobnie przewidziano, że mają pasować do kilku modeli, stąd ta długość.
6 listew poziomych to koszt 289zł brutto.Do tego dochodzi jeszcze jedna pionowa za 33zł brutto. I ta pionowa pasuje idealnie:)
Niestety nie ma w komplecie plastikowych kołków montażowych.
Prawdopodobnie przewidziano, że mają pasować do kilku modeli, stąd ta długość.
6 listew poziomych to koszt 289zł brutto.Do tego dochodzi jeszcze jedna pionowa za 33zł brutto. I ta pionowa pasuje idealnie:)
Niestety nie ma w komplecie plastikowych kołków montażowych.
Z tego co pamiętam to są listwy ze 116 i mercedes je zaadoptowal do 123. Wiec się je obcina:-D
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Dużo rzeczy w ASO trzeba obciąć, uszczelki szyberdachu, czy uszczelki rynienek też są dużo za duże. Niestety jak wspomniane wyżej, część elementów jest do kilku aut i trzeba dopasować
Jaki jest nr tej pionowej listwy?