280 CE M110 Nie Pali na 2 Gary.

Moderator: Tomek

Go_n_cek
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 280CE

280 CE M110 Nie Pali na 2 Gary.

Post autor: Go_n_cek »

Panowie jak w temacie.

Mam poczciwą Beczke w wersji Coupe 280 CE na wtrysku K-Jet. Auto od momentu kiedy je kupiłem nie pali na 2 cylindry. Wymienione kable, swiece, kopułka z palcem, dodatkowo wymieniłem wszystkie wtryskiwacze na nowe. Jakiś czas temu zamówiłem z USA zestaw naprawczy do dystrybutora paliwa i wymieniłem uszczelniacze , membrane, cały dystrybutor był czyszczony i po złożeniu temat nie zniknął. Sprawdzałem jak podaje paliwo każdy wtryskiwacz i 4 dają ładną mgiełkę a 2 praktycznie nic nie podają. Zmieniałem wtryskiwacze i na każdym robi tak samo. Dystrybutor do wymiany? wydawało się że wszystko co mogłem wymieniłem a nadal nie działa.

Pomóżcie Panowie/Panie da się coś zrobić ?

Może znacie jakiegoś dobrego speca rejon południowa WLKP lub Dolnośląskie?
Nex@pl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: sedan

Re: 280 CE M110 Nie Pali na 2 Gary.

Post autor: Nex@pl »

Nie jest nic zapchane? sprawdzales droznosc przewodow?
tatarak
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200T

Post autor: tatarak »

Sam sobie odpowiadasz co wysiadło -rozdzielacz.Po regeneracji powinna zostać wyregulowana dawka paliwa na każdej sekcji .Obstawiam że ktoś wcześniej dłubał przy śrubkach regulacyjnych.Lub jak wyżej.Układ k jeta jest prosty w działaniu i jeśli jest sprawny to praktycznie nie do zajechania pod warunkiem że nikt łap tam nie wkłada.Zmieniam w 280CE wtrysk na EFI auto odbieram w sobotę.Koszt całości tyle co regeneracja rozdzielacza .Jakby co to części k-jeta będę sprzedawał.
Awatar użytkownika
olsztyniak
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230E

Post autor: olsztyniak »

wyregulowana dawka w każdej sekcji? Coś chyba nie tak .... Raczej przytkany jakiś kanał. Napisz lepiej, ile kosztowała Cię przeróbka na EFI i jak jeździ.
tatarak
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200T

Post autor: tatarak »

Obok wyjścia rurek z rozdzielacza znajdują sie pod małymi nakretkami na imbus śruby regulacyjne.EFI super sprawa znikają wszystkie problemy koszt 3000zł z transportem auta w dwie strony.Jak jeździ miodzio mam silnik po remoncie i zamyka szafę.
ODPOWIEDZ