Witam,
Kompletuję sobie moją nowo zakupioną "wybrakowaną" 230e z 1985, zauważyłem brak elektromagnesu wentylatora, i brak elektrycznego wentylarora klimy, czy ktoś ma może podobny egzemplarz i mógłby mi zrobić foto jak to wygląda na samochodzie...?
Pozdrawiam
Krzysiek
Elektromagnes wentylatatora m102&wentylator klimy
Moderator: Tomek
Re: Elektromagnes wentylatatora m102&wentylator klimy
Zrobię jak Zona mnie pusci do garazu na chwilke
no właśnie obiecałeś fotkę, już prawie wiosna.... a fotki dalej jak nie było tak nie ma, popatrz na moje fotki, brakuje mi też obudowy wentylatora chętnie zobaczę twoją, no chyba że żona... Wiosna tuż tuż najwyżej utop marzannę cz cośLohrSith pisze:Zrobię jak Zona mnie pusci do garazu na chwilke
- Załączniki
-
- IMG_8414.JPG (111.27 KiB) Przejrzano 732 razy
-
- IMG_8413.JPG (97.83 KiB) Przejrzano 732 razy
-
- IMG_8412.JPG (126.46 KiB) Przejrzano 732 razy
Witam
Na zdjęciach nie widać, czy brakuje elektromagnesu. Elektromagnes znajduje się pod kołem pasowym na pompie wody. Niedawno wymieniałem ją u siebie (co prawda w 124 ale silnik M102). Elektromagnes jest przykręcony na 3 śruby do trójkąta, a koło pasowe na cztery śruby do kołnierza pompy.
Pozdrawiam
Mariusz
Na zdjęciach nie widać, czy brakuje elektromagnesu. Elektromagnes znajduje się pod kołem pasowym na pompie wody. Niedawno wymieniałem ją u siebie (co prawda w 124 ale silnik M102). Elektromagnes jest przykręcony na 3 śruby do trójkąta, a koło pasowe na cztery śruby do kołnierza pompy.
Pozdrawiam
Mariusz
Brakuje Ci wiatraka z bliźniaczą bieżnią jak na kole pasowym.I to ta bieznia jest przyciągana w momencie podania przez stycznik(czujnik) na głowicy czerwony łepek minusa a nie elektromagnesu.Po pompie wody w jej centrum pod koło pasowe powinien iść gruby okrągły czarny kabel jak jest to elektromagnes też siedzi na miejscu .Drugi brak to oczywiście osłona- tunel lego wiatraka .
Wiatraka mi nie brakuje, foto było ze zdjętym , na dniach mam mieć prawidłową cewkę, która idzie pod koło pasowe, miałem już kilka, od diesli inna jest średnica, a z m102 ze w201 pasuje średnica pod koło pasowe, ale inaczej jest przykręcane do pompy wody... generalnie wyprawa z tą cewką...tatarak pisze:Brakuje Ci wiatraka z bliźniaczą bieżnią jak na kole pasowym.I to ta bieznia jest przyciągana w momencie podania przez stycznik(czujnik) na głowicy czerwony łepek minusa a nie elektromagnesu.Po pompie wody w jej centrum pod koło pasowe powinien iść gruby okrągły czarny kabel jak jest to elektromagnes też siedzi na miejscu .Drugi brak to oczywiście osłona- tunel lego wiatraka .