piotrjarocin pisze:Nie podobają mi się tego typu komentarze !!! Na pierwszym zlocie beczkolandii było kilkanaście aut wszystkie były fajne, ładne ( pisze to jako fan marki) mniej lub bardziej , a czasami wcale dopieszczone . Ale nikt nikomu nie wytykał że tu masz coś nie w oryginale albo tu masz rdze itd . Przyjedzie ktoś na zlot autem użytkowanym nie trzymanym w ciepłym suchym garażu z podgniłymi progami lub drzwiami??? I CO po zlocie napiszecie że Piotrek z Jarocina przyjechał gównem szpachlowanym ??? to musicie koledzy jechać do muzeum mercedesa a nie do Rybnika czy Spały .......
Po co te nerwy? Po prostu nie wszystkie auta były idealne, a Beczek było mało. Na kilku można było zawiesić oko, kilka było takich, że gdybym był właścicielem to raczej na pewno bym na żaden zlot nie przyjechał. Ale generalnie zloty są po to, by pokazywać auta, nawet w zeszłym roku w Topaczu dopatrzyłem się kilku fuszerek a jest tam selekcja przecież.
Większości ludziom nie podobają się tego typu komentarze. Ja pojechałem obejrzeć autka na zlocie pierwszy raz w życiu. Po prostu myślałem że o coś innego w tym wszystkich chodzi. Nie spodziewałem się zobaczyć beczek w których brakuje 1/3 listew a wnętrze wygląda jak po powodzi. Już pal licho beczki, są stare, mają mnóstwo uroku, podchodzą pod zabytki więc nawet kiepskie są ładne. Ich średni stan nie uderzył mnie tak jak zgnite lub kasztaniarsko ztunowane okulary, 124 itp. Piotrek - nikt nie napisze żeś przyjechał brzydkim autem, ale jak przyjedzie 10 brzydkich aut to nie będzie słodko.
Mogę powiedzieć że fani beczki wiele nie stracili. Skończyłem pobyt wcześnie bo o 13.40, później mogło dojechać więcej beczek. Do wspomnianej godziny na zlocie były 3 ładne beczki - niebieski sedan w dolnej rajce, zielony metalic kombik w dolnej rajce i zielony metalic sedan w górnej rajce. Reszta niestety wg. mnie nie nie powinna trafić na zlot tak jak i 50 % pozostałych pojazdów. Może mam za duże wymagania ale taki zlot niestety nie pokazuje urody marki...
Muszę dodać że post nie na miejscu , zloty po to organizujemy by fani MB przybywali do nas licznie, nie wytykając im braków . I jeszcze po to by takie spotkania były dla fanów motywacją do dopieszczania ich " blaszanych pupilów". Takie posty do niczego nie motywują a wręcz przeciwnie, bo ręce opadają . Zgadzam się z kolegą który pisze że jak chcecie oglądać ideały fabryczne to polecam muzeum, najlepiej Stuttgart.
Ja myślę że takie komentarze są na miejscu gdyż opisują rzeczywistość. Społeczność Internetowa dotarła do punktu, w którym wszystkie przejawy wyrażania niepochlebnych opinii są uznawane za hejt. Powiedzenie że coś się komuś nie podoba traktowane jest zwykle jako duży nietakt (znam to z facebooka na przykład). Jakaś laska wrzuca swoje piąte zdjęcie w tym roku, znowu niekorzystne, kilkanaście osób zaraz napisze że "pięknie", "wspaniale", "sweet". Nikt nie pisze że "weź coś zrób z tą końską grzywą, bo bez niej wyglądasz dużo lepiej". Pan Mieczysław popadł w skrajność. Nikt nie mówi o fabrycznych ideałach. Chodziło mi o pojazdy które z daleka odstraszają. Ja rozumiem też że ludzie lubią swoje auta, dbają o nie jak mogą ale im to szczególnie nie wychodzi choćby z braku czasu czy pieniędzy. Ja też jestem poniekąd fanem Mercedesa ale nie posiadając obecnie reprezentacyjnego pojazdu tej marki, nie przyszło mi do głowy aby pojawić się na zlocie moim kaszalotem w203.
Ale też zrozum, że są różne zloty o zróżnicowanej randze. Pojedź na star drive lub do Płocka a zobaczysz mercedesy w lepszym stanie. Tu nie było nigdzie nic wspomniane o selekcji itp, więc można było spodziewać się każdej opcji stanu technicznego.
Drodzy fani żeby organizować zloty czy "zloty" czy spoty a w szczególności takie na grubo ponad 300 pojazdów to potrzebna jest SPOŁECZNOŚĆ. Wypisując pozbawioną DYPLOMACJI krytykę zrazimy 70 % tej jakże cennej społeczności i nie przyjedzie 300 samochodów a 100.Pytanie czy ci którzy mają gorszej klasy auta są ważni,ależ oczywiście oni maja pasje do gwiazdy i w przyszłym roku przyjadą czymś czym niejednego zadziwią. Nie zrażajmy tych ludzi, na tym polega działalność clubów by MOTYWOWAĆ.
https://photos.google.com/share/AF1QipP ... NOUlUyU2F3 jak chcecie to link do fotek ze zlotu w Rybniku
Chciałbym dodać że przyjechało ponad 300 Mercedesów, starych i nowszych, mnóstwo wspaniałych ludzi z którymi można było porozmawiać o pasji do gwiazdy. Mercedes-Benz Sosnowiec zaprezentował kilka nowiutkich modeli, Strażacy pokazali jak wygląda akcja ratowania ofiar wypadków drogowych, dla głodnych i spragnionych były punkty gastronomiczne,był symulator dachowania, do tego wszystkiego przygrywał DJ. Przeprowadzony został konkurs elegancji oraz przyznane zostały nagrody specjalne. Myślę że nikt się nie nudził i mimo opinii niektórych osób, było na czym zawiesić oko. Formuła takiego zlotu miała za zadanie zintegrować miłośników jedynej słusznej marki, bez selekcji i dyskryminacji . Przyjedźcie za rok, wzbogaćcie to miejsce swoimi beczkami, niech ich piękno dominuje na całą resztą także pięknych gwiazd. Wjazd na teren zlotu był zupełnie darmowy, a każdy Mercedes otrzymał pamiątkową naklejkę i breloczek od organizatora.