300TDT kombi usa - kolejna beczka

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: 300TDT kombi usa - kolejna beczka

Post autor: Kowal_80 »

to ktoś w usa musiał tak zakombinować. bo mam fotki od rzeczoznawcy i już tak wpłynęła do PL. to mówisz,że wolnossąca trzyseta miała tylk 140 na blacie? fakt,że licznik do turbodiesla z obrotką mam już zamówiony.
co do coupe to powiem Ci,że nawet o tym nie myśle. jak bym miał uszczelki wymieniać to pewnie wszystkie auta z placu musiałbym pogonić. albo kominiarka i proca w łape ;)
mercfan
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 300TDT

Post autor: mercfan »

Nie mówię o tym, że ktos u nas zabrał ale ogólnie o tejże haniebniej zmianie na goły zegarek.W USA wolnossące 300D właśnie mają takie liczniki a turbo zawsze do 120mil/h.

Teraz patrzę na foty.Fotel prawy lub lewy jest zmieniony.Bo jesli jest sprzed połowy 82 to mają być takie jak lewy.Jesli po połowie to jak prawy.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

ale czym się różni? oświeć mnie Pawełku bo masz tą tapicerke w 1 palcu a ja się jej dopiero ucze. czy mówisz o dykcie z tyłu fotela czy ogólnie siedzisko/oparcie jest inne?
EDIT
chyba już wiem o czym mówisz. no niestety,pewnie tak już zostanie. sam wiem ile Ty szukałeś takiej tapicerki więc jest to raczej niewykonalne. chyba,że trafi się taki fart jak mi ze sienną. swoją drogą,skoro ze względu na rocznik te kombi to lekki mieszaniec więc której serii fotela bym nie znalazł to i tak będzie dobrze ;) bo rozumiem,ze u Ciebie się nie walają żadne pallomina?
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 20:16 przez Kowal_80, łącznie zmieniany 1 raz.
mercfan
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 300TDT

Post autor: mercfan »

Wlasnie tym też sie różni ale głównie ilością przetłoczeń.Lewy ma 5 a prawy 6.Teraz widzę, że to 81 czyli prawy jest założony z końca II i calej III serii
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

może narazie nie odbudowa ale sprawdzanie gruntu. w wolnej chwili zerwałem podłoge żeby zobaczyć co nas czeka. nie jest gorzej niż się spodziewałem. sedan był w gorszym stanie i stanął "na nogi".
ObrazekObrazek
dzięki Koledze Maćkowi mam już oba fotele z 2 serii. prawy trzecioseryjny szuka nowego właściciela.do tego mam kanape z oparciem z sedana,która posłuży do reanimacji kanapy kombiakowej.oprócz tego z dawców są już wszystkie brakujące plastiki,plasticzki itp. dywaniki w stanie idealnym.
Obrazek
także już z górki ;) jak dobrze pójdzie to może jeszcze w tym roku jakieś iskry się posypią. ale pierw sedan musi zostać ukończony.
ODPOWIEDZ