Szyba czołowa - korozja podszybia i słupków

Moderator: Tomek

tenuzytkownik
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Szyba czołowa - korozja podszybia i słupków

Post autor: tenuzytkownik »

Chciałem się upewnić, jak podatne są na korozję podszybie i słupki w Beczkach? Tzn. przy wymianie szyby mieliście obraz nędzy i rozpaczy, czy nie wyglądało to tak źle, jak np. w Oplach? Musiał ingerować blacharz/lakiernik, czy obyło się bez tego? No i jaki jest koszt tego wszystkiego? Pytam, żeby wiedzieć, na co się szykować.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: Szyba czołowa - korozja podszybia i słupków

Post autor: maciekpiti »

Podszybie często jest zaatakowane przez rudego. Ale to wszystko zależy od stopnia agonii reszty auta. Wyjmiesz szyby będziesz widział.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

Wymieniałem szybę przednią u siebie i o dziwo zero korozji (coupe- 1983). Natomiast z tyłu wyszedł parrrrch spod uszczelki i to teraz po 4 latach od kiedy go mam. Tak się zdenerwowałem, że zacząłem myśleć o sprzedazy :P
tenuzytkownik
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: tenuzytkownik »

LohrSith pisze:Wymieniałem szybę przednią u siebie i o dziwo zero korozji (coupe- 1983). Natomiast z tyłu wyszedł parrrrch spod uszczelki i to teraz po 4 latach od kiedy go mam. Tak się zdenerwowałem, że zacząłem myśleć o sprzedazy :P
A uszczelkę przedniej szyby i ramki miałeś w dobrym stanie, czy były wyszczerbione i powyginane?
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

uszczelka stwardniala, listwy byly ok. Ale wymienilem komplet, zeby nastepna wymiana byla za 50 lat :D
ODPOWIEDZ