Mercedes W 123 300D automat by Tytan

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Tytan
Beczkofan
Beczkofan

Mercedes W 123 300D automat by Tytan

Post autor: Tytan »

Witajcie. Bedę tu zamieszczał fotki z prac przy mojej gwieździe.
Na razie to co było robione
Po demontażu sprawdziłem drążki sworznie dolne i nadawały się do kosza no nic trza było kupić nowe. Mam nowe sworznie i oba drążki. Ale jak się chciało wymontować sworznie dolne to trza było całą zwrotnice wymontować nagrzać i dopiero wtedy dało się zdemontować sworzeń a także zrzucić tarcze i tak dalej. No a teraz żeby wstawić nowe sworznie to trza prasy i czekam do poniedziałku bo na ten termin się umówiłem na montaż sworzni :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu prawa strona :) Nie wygląda źle tylko najwięcej męczarni jest z tymi plastykowymi nadkolami :) Pozdrawiam Metal ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Korzystając z chwili czasu postanowiłem zakonserwować nadkola niestety czas miałem tylko na jedno ale w najbliższym czasie zrobię pozostałe 3 :)

Ocencie sami :)

P.S Wybaczcie jakoś zdjęć następnym razem będzie lepiej :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i w końcu się udało auto złożone całe z rzeczy które zrobiłem to:
-zamontowanie drążka stabilizatora
-prawy wahacz nowy oraz nowe sinenblocki a lewy wahacz nowe sinenblocki
-nowe sworznie dolne oba
-montaż serwa hamulca oraz pompy hamulcowej
-odpowietrzenie hamulców
-montaż podstawy aku i samego aku
-zalanie płynu chłodniczego

Pozdrawiam Metal :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.

Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
Awatar użytkownika
bigozz
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 280 CE

Re: Mercedes W 123 300D automat by Tytan

Post autor: bigozz »

Kolego piękna robota nie ma co pogratulować, a.e muszę to powiedzieć bo rzuciło mi się w oczy :)
Dużo "naszych" było pod maską w temacie elektryki, nie ma co... ale największe wrażenie zrobił na mnie zbiornik na płyn do spryskiwaczy przywiązany sznurkiem :) powodzenia w dalszych pracach.
Tytan
Beczkofan
Beczkofan

Re: Odp: Mercedes W 123 300D automat by Tytan

Post autor: Tytan »

Dzieki za dobre slowo. :-) byla to tylki prowizorka na chwile teraz juz jest to zrobjone jak byc powinno:grin:
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.

Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
ODPOWIEDZ