Renowacja 123 dobra baza ??

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Re: Renowacja 123 dobra baza ??

Post autor: kazios »

Ile razy będziesz oto pytał? Chcesz kiedyś odzyskać zainwestowane pieniądze a widzę, że remont planujesz po kosztach na odwal.
Szymon
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 240

Post autor: Szymon »

W sumie to masz racje kolego bede wyciągał zrobię to tak żeby to wyglądało
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Da się ale nie zrobisz tego dobrze.
koneser123
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 2000 dizel

Post autor: koneser123 »

Bez watpienia masz dobra bazę bo 123 to najlepsze auto.
Koledzy pytanie, bo ja swoja tez bede robił za nie długo, mam puki co zagwozdke, da sie jakos wyregulowac tylne drzwi bo dotykają błotników i sie cieszko zamykaja.
Kupilem już lakier, trochę inny niż byl ale tez fajny mi dobrali w mieszalni. Blacharke juz porobilem.
Silnik niezniszczalny 2000 dizel ......
Audi kupujesz gdy chcesz byc kimś. Mercedesa jak juz jestes kims
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

To jak porobiłeś blacharkę jak Ci się drzwi nie zgrywają? Wyregulować zawsze można ale nie ma tam jakiegoś wielkiego pola manewru. Jak masz źle wstawiony tylni błotnik to jedno co możesz zrobić to go wyciąć i zamontować ponownie. Jak Ci dotykają błotników to śmierdzi mi to jedną sprawą masz bekę która się łamie.
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Post autor: Arku »

Pokaż jakieś zdjęcia.
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

maciekpiti pisze:To jak porobiłeś blacharkę jak Ci się drzwi nie zgrywają? Wyregulować zawsze można ale nie ma tam jakiegoś wielkiego pola manewru. Jak masz źle wstawiony tylni błotnik to jedno co możesz zrobić to go wyciąć i zamontować ponownie. Jak Ci dotykają błotników to śmierdzi mi to jedną sprawą masz bekę która się łamie.
Załóż swój temat bo robisz śmietnik u kogoś.
koneser123
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 2000 dizel

Post autor: koneser123 »

Jak zrobię zdjęcia to beda na Forum albo wyśle na mejla komuś bo nie wiem czy podołam. Moja beczka blache ma zrobiona bardzo dobrze, ze wzmocnieniami lepszymi niż fabryka nawet, bo blacha 2mm więc długo nie przygnije. Ogulem musze lakier jeszcze zrobić jak bedzie cieplej, to go pomaluje dokola. A drzwi po prostu juz obrzezalem na rancie zeby szpareczka była jak u młodej dziewicy hehe.
Jeszcze sie tylko zastanawiam po co taki plastik na dachu jest z przodu, jakiś spojler dachowy moze unikatowy? Bo takich niewidzialem nigdzie, chętnie sprzedam jakbyco, kasa sie przyda na jakieś piwko przy robocie:)
Audi kupujesz gdy chcesz byc kimś. Mercedesa jak juz jestes kims
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Post autor: Arku »

koneser123 pisze:Jak zrobię zdjęcia to beda na Forum albo wyśle na mejla komuś bo nie wiem czy podołam. Moja beczka blache ma zrobiona bardzo dobrze, ze wzmocnieniami lepszymi niż fabryka nawet, bo blacha 2mm więc długo nie przygnije. Ogulem musze lakier jeszcze zrobić jak bedzie cieplej, to go pomaluje dokola. A drzwi po prostu juz obrzezalem na rancie zeby szpareczka była jak u młodej dziewicy hehe.
Jeszcze sie tylko zastanawiam po co taki plastik na dachu jest z przodu, jakiś spojler dachowy moze unikatowy? Bo takich niewidzialem nigdzie, chętnie sprzedam jakbyco, kasa sie przyda na jakieś piwko przy robocie:)
Boję się.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

brzmi faktycznie troche strasznie. mimo,że drzwi już rezane to dalej nie pasują? albo my czegoś nie rozumiemy albo faktycznie w czasie jazdy będziesz tarł tylnym zderzakiem o asfalt. najlepiej wrzuć foty. naprawde to niewiele roboty. 7sek na 1 zdjęcie. no i zapewne większość z nas bardzo chętnie ujrzy ten unikatowy spojler.
ODPOWIEDZ