Demontaż drewna cz 2
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Demontaż drewna cz 2
Normalnie lekko od spodu podważasz (są dwa zaczepy plastikowe po bokach), wypychasz od tyłu przyciski, rozpinasz wtyczki, jak już wszystkie przyciski wyjdą, to wówczas górną część wyciągasz i voila gotowe.
Dla wprawnej ręki minuta roboty
Dla wprawnej ręki minuta roboty
- Mainstream
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 1980
A co zrobisz z tymi jasnymi elementami drewnianmi bo na pewno to drewno lepiej wyglądałoby w jednym odcieniu
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Rozpuszczę w acetonie wszystkie kawałki. Potem będzie czas na resztę.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
te jasne kawałki to "odpadnięty" lakier. do malowania i tak będzie usuwał wszystko.
Hrehor a masz już jakąś sprawdzoną bejce? robiłeś już któryś z kawałków drewna?
Hrehor a masz już jakąś sprawdzoną bejce? robiłeś już któryś z kawałków drewna?
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Znalazłem całkiem miły dla mnie efekt na peachparts. Gość mieszał 3-4 różne barwy aby taką uzyskać, a efekt mimo tego, że w sumie daleko od oryginału mi się zdecydowanie bardziej podoba.
http://www.peachparts.com/shopforum/det ... -w123.html
Tzn tutaj są poszczególne kroki, i potem efekt końcowy. Jeszcze nie zdecydowałem do końca odnośnie lakieru, potrzeba lakier który jest elastyczny i z filtrem uv. Tu raczej poszukam czegoś z yachtingu. Informacji wciąż szukam na ten temat. Tak czy siak proporcje tam są podane, znalazłem innej firmy zobaczymy czy będzie ok
http://www.peachparts.com/shopforum/det ... -w123.html
Tzn tutaj są poszczególne kroki, i potem efekt końcowy. Jeszcze nie zdecydowałem do końca odnośnie lakieru, potrzeba lakier który jest elastyczny i z filtrem uv. Tu raczej poszukam czegoś z yachtingu. Informacji wciąż szukam na ten temat. Tak czy siak proporcje tam są podane, znalazłem innej firmy zobaczymy czy będzie ok