Wtryskiwacze w w123

Moderator: Tomek

in4matic
Beczkolak
Beczkolak

Wtryskiwacze w w123

Post autor: in4matic »

Mam problem z wymianą wtrysków w w123 200d 55km. O rocznik nie pytajcie bo z każdego rocznika ma jakąś część. Teoretycznie w dowodzie 1976.
Szukałem takich które wyglądają jak te na zdjęciu poniżej ale wszystkie jakie widziałem, nawet od w115 mają dodatkowy stożek pod miejscem na wkręcanie.
Czy to są jakieś nieoryginalne wtryskiwacze? Czy te ze stożkiem od w123 200d będą pasować? Gdzie coś takiego bez stożka szukać?
Ogólnie to chcę powierzyć naprawę beczki Maćkowi z Radomia ale najpierw musi być na tyle sprawna żeby tam dojechać ;)
Obrazek
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Re: Wtryskiwacze w w123

Post autor: maciekpiti »

Od 115 i 123 wtryski są takie same. Wiadomo różnią się końcówki w zależności od pojemności. Zrób zdjęcie z boku bo tak to słabo widać.

https://www.google.pl/search?q=w123+wtr ... X7XZNAvEkM:
in4matic
Beczkolak
Beczkolak

To co piszesz potwierdza, że mam nieoryginalne. To zdjęcie które dodałeś to właśnie są ze stożkiem a ja stożka nie mam. Stąd temat. Zdjęcie z boku.
Obrazek
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Tak to jakas rzezba. mam duzo wtryskow oeyginalnych.
in4matic
Beczkolak
Beczkolak

To by wyjaśniało moje objawy typu obfite dymienie na zimnym i problem z rozruchem. Dzięki i odezwę się na PW.
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Wyp....ol to za psami, to wtryski ze starego forda
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
in4matic
Beczkolak
Beczkolak

szukałem po różnych markach, głownie VAGach, ale na wstawienie do beczki wtrysków od forda bym nie wpadł :D
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Ja bym je wypieprzył jak najszybciej zeby czegos wiecej nie zje...., o ile juz nie zdemolowaly czegos w srodku, wtryski z beczki maja dolem dlugi kolnierz ktory okrywa koncowke wtryskiwacza i koncowka wystaje wtedy ze??? 2mm?? czy cos kolo tego, i na tym wlasnie kolnierzu uszczelnia sie wtryskiwacz, wtryski ze starego vaga sa bardzo podobne i potrafia tez pasowac do beczki, a po ustawieniu odpowiedniego cisnienia wtrysku beda od bidy chodzic, ale te wtryski co masz teraz to sa chyba w ogóle na systemie lucasa i dolem kołnierz jest w nich krótszy o ok??? 10mm, nie pamietam juz dokladnie o ile ale sa, i w fordzie wtryskiwacz nie uszczelnia sie na kolnierzu tylko na koncowce wtryskiwacza ktora wystaje ???12mm??, reasumujac, kiedys jakis Zdisio wkrecil na osmioniczke albo na poxipol wtryski lucasa ze starego forda albo poloneza diesla, dokrecajac nie pomyslal ze wtrysk nie oprze sie w miejscu w którym powinien i dokrecal dalej az koncowka wtryskiwacza zeszla do samej forkomory i nie wiadomo czy nie narobila tam bidy, ja bym jak naszybciej wywalil te wtryski bo one nawet nie sa dobrze uszczelnione, i jak bedziesz jezdzil to tak zakleja sadza gwint ze juz nie odkrecisz, trzeba zakupic podkladki pod ori wtryski, i jakies wtryski z beczki, chyba ze mialbys z takimi problem to na chwile mozna zalozyc wtryski z vaga ale golego diesla (135bar)
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Kolega ma juz je tyle ze jak sie mialo cos rozpiepszyc to juz lata w kawalkach. Zawsze sie zastanawiam co taki psychol mial w glowie instalujac takie rzeczy. Ostatnio robilem Sprintera ze sprzeglem na dodatkowy kluczyk. Nie wsadziles kluczyka nie bylo sprzegla. Co trzeba cpac do takich akcji
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Polska pany :) rok temu kupiłem audi 80 na zimę, żeby nie katować beczki. Miał wstawiony register lpg zamiast silniczka krokowego. Obroty biegu jałowego ustawiało się imbusem :)
ODPOWIEDZ