Witam Was, ładny ten Białas.
A klucz ostatnio dorobiłem w dwóch egzemplarzach firmy SILCA (Włoska firma). Oba pasują świetnie.
Niestety nie wiem gdzie w Polsce można go dorobić.
200D Białas - Dopieszczanie
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: 200D Białas - Dopieszczanie
tak właśnie mi się zdawało przez przednią szybe,że masz akurat ten rodzaj sienny. wydaje mi się,że chyba najrzadszy. co też nie ułatwi poszukiwań. ja osobiście się z takim jeszcze nie spotkałem. Kolega NEEDMORE z tego forum miał taki w jednej beczce. ale jak pytałem jakiś czas temu to nie chciał się pozbyć.
postaram sie jutro zaleciec i zapytac czy ma jeszcze surówki... ale jakbym zapomniał to prosze na mnie psów nie wieszać...FilipK pisze:Chyba, e280te, że masz namiary na jakiś zakład?
Cześć Wszystkim,
Pytanie na temat maty do bagażnika - wiem, że w moim modelu powinna być gumowa ale nie mogę nic znaleźć. Znajduję tylko kilka welurowych na allegro, jest w stanie ktoś coś polecić?
Pozdrawiam
Pytanie na temat maty do bagażnika - wiem, że w moim modelu powinna być gumowa ale nie mogę nic znaleźć. Znajduję tylko kilka welurowych na allegro, jest w stanie ktoś coś polecić?
Pozdrawiam
Cześć. Niestety muszę cię zmartwić że środek jest nieoryginalny ponieważ dla rocznika '84 twojej beczki powinna ona mieć środek z trzeciej serii, a nie siene która jest drugoseryjnym środkiem. W mojej beczce też siena jest nieoryginalna lecz nie chce jej zmieniać bo w tym kolorze serio można się zakochać (co Kowal potwierdzi ) i jest to według mnie najpiekniekszy środek beczek i niestety na moje nieszczęście też jeden z najrzadszych. Co do ratowania fotela to od roku szukam jakiegoś ogłoszenia z lecz z marnym skutkiem (raz widziałem środek do kupety w sienie ale ma inny wzór materiału). Dywanik z bagażnika powinienen być welurowy. Gumowy był tylko w pierwszej serii. Jeśli chciałbyś to możesz podać Vin wtedy rozkoduje Ci i będziesz wiedział jak wyjechała z fabryki i co zostało z tej "fabryki". Pozdro
W123: 200D '77, 300D '78, 300TD '84, 200 '83, 230E '81
W124: 230TE '88, 250TD '95
W116 280SE '75
W124: 230TE '88, 250TD '95
W116 280SE '75
Nie zmartwiles mnie w ogóle - z fabryki niewiele zostało, wliczając wnętrze i silnik. Pogodziłem się z tym w kwestii starych beczek, a jak już wcześniej wspominałem to nie zależy mi na doprowadzeniu do stanu fabrycznego. Ale dzięki za informacje na temat tapicerki - nie porzuce poszukiwań
Mały update co do podświetlenia - potencjometr padł tak jak przewidzieliście. Spięty na sztywno, świeci aż miło. Dzięki
EDIT: Co do kluczyka, to znalazłem coś takiego - http://www.ebay.de/sch/m.html?_odkw=&_s ... 3&_sacat=0
Czy one się czymś różnią? Nie mam klucza pod ręką żeby porównać, ale domyślam się, że wszystkie będą ok?
Mały update co do podświetlenia - potencjometr padł tak jak przewidzieliście. Spięty na sztywno, świeci aż miło. Dzięki
EDIT: Co do kluczyka, to znalazłem coś takiego - http://www.ebay.de/sch/m.html?_odkw=&_s ... 3&_sacat=0
Czy one się czymś różnią? Nie mam klucza pod ręką żeby porównać, ale domyślam się, że wszystkie będą ok?