Witam
Pompę oddałem do uszczelnienia i sprawdzenia sekcji.
Pytanie pierwsze to na który wskaźnik mam ustawiać ten kąt (blaszka z kółeczkiem -1? czy na ta blaszkę ściętą-2?
Pytanie drugie. Ustawiam 24 stopnie na wale, szukam momentu w którym podnosi się poziom paliwa w sekcji 1 (trzeba zakładać jakaś rurkę, kropidlak czy wystarczy obserwacja menisku). W momencie gdy mam to ustawione, pompę mocuje. Dobrze rozumiem? Jeszcze jedno pytanie, widziałem na niektórych instrukcjach że trzeba ustawić znak na wieloklinie z znakiem na obudowie pompy, wtedy przy jakim kącie wału ma być przymocowana ( na 0?). Rozumiem że sa to dwie oddzielne metody.
Ustawienie pompy wtryskowej W123 2.4 D
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Ustawienie pompy wtryskowej W123 2.4 D
Poszukaj na forum troche. Wszystko jest opisane po kilka razy. W moim temacie ze sliniakiem tez jest opisane wszystko dokladnie.
Czytałem chyba wszystkie tematy poruszające te kwestie. Natomiast nie ma nigdzie opisu dokładnie tego przelewu ropy z pierwszej sekcji, jeśli założymy rurkę to siłą rzeczy kropla na końcu pojawi się sporo później niż w przypadku obserwacji menisku bez rurki, stąd moje pytanie. A może lepiej złożyć na te znaki na pompie i 0 na wale?
Z Twojego tematu wynika że należy ustawiać na tą blaszkę nr 2 bo tej z kółkiem nie było u Ciebie.
Z Twojego tematu wynika że należy ustawiać na tą blaszkę nr 2 bo tej z kółkiem nie było u Ciebie.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
886 229 803 Zadzwon to Ci wytlumacze