Prośba o wycenę

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: S123,S124,ar916

Re: Prośba o wycenę

Post autor: Cyryl »

2.2 to bardzo fajna opcja, nienazbyt dynamiczna ale na codzień będzie w sam raz. Sam jestem o krok od wsadzenia do Balerona takiego motoru z Cklasy, na zwykłej pompie. S124 to żaden klasyk, ponadto zdecydowanie nie traktuję swojego egzemplarza w tych kategoriach. Rozważyć trzeba koszta motoru, pompy, swapa ~2kpln i przyrównać je do przebiegów jakie robisz autem i czasu na jaki chcesz się z nim związać. Może taka zmiana motoru jest całkowicie nieopłacalna? Zdrowy diesel 3.0 z dobrym aku nie ma prawa nie zapalić.. A mrozów lada dzień nie będzie, to i jeden problem sam się rozwiąże..
Zygmuncik
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: F123

Post autor: Zygmuncik »

oj stop prr panowie. 2.2 benzynka:) taki jak moja luba ma w w202. nie wiem, strasznie wolno mi kręci rozrusznik tak że w ogole nie chce załapać to raz. a dwa planuję nim w te wakację trasę 6.5 tyś km więc musze mieć coś ekonomiczniejszego...
Obrazek

Obrazek

nie bijcie:)
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: S123,S124,ar916

Post autor: Cyryl »

2.2 150ps miałem w 124 i to fajny motor, słowo klucz: wiązka. LPG znosi dzielnie i bez mrugnięcia okiem- zakładaj.
Co do bicia za budę- w długiej trasie nie lepiej mieć dom na kołach niż pickupa? Ależ bym robił kampera z karawana..
Zygmuncik
Beczuszkarz
Beczuszkarz

wiem bo stoi pod domem 2.2 lpg wszystro gra i buczy super.
niestety ta buda to oryginalnie karetka a one nie są zbyt urodziwe. i do tego bardzo zjedzona była. karawany miały niski wysoki dach.. następnego planuję kupić karawana 124 właśnie z niskim wysokim dachem.. ale to jak skończę tego ;)
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Rób to i przyjedz tym na zlot beczkolandii będziemy mieli z Kowalem gdzie spać po Radomskim bimberku.
P.S był w tym roku na złocie bardzo mądry chłopak z Tata który wypowiedział magiczne zdanie. " Mercedes musi być w Dieslu i akrylu" pozdrowienia need
Zygmuncik
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Kiedy to juz od roku jeździ, ale ten silnik mi ciągle po głowie chodzi.. jeszcze zawieszenie zrobię, wnętrze wygłuszę, odmaluje poprawię pospawam przytnę i może za 3 lata będzie gotowy :)
ps. jeżdżę nim na codzień od lutego, wiecie jaka frajda mieć takie daily?
Awatar użytkownika
mroczny
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 200D

Post autor: mroczny »

kozacki projekt, musi robić gnój na ulicy, ja bym tam zostawił 300D, co jak co, ale nie ma to jak klekot beczkowego diesla :) fajnie, że fura jeździ i daje radę 8-)
W123 200D 82r - Hebel
Zygmuncik
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Jestem rozdarty między remontem głowicy wtryskow pompy itp a zmiana silnika bardzo.. jak kogoś interesuje więcej zdjęć moich projektów to zapraszam na Facebook obscure customs :)
ODPOWIEDZ