Rozmiar opon
Moderator: Tomek
- darekrei
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 200D MOC!!
Re: Rozmiar opon
Co to dokladnie za model tych uniroyal'ow? Ile kosztowaly jak to nie tajemnica?
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 200D '77
Pewnie, tajemnica żadna, model to AllSeasonExpert, cena 240 pln za sztuke. Wybrałem tego producenta bo z opinii słyszałem że dobre dosyć mają te opony i druga sprawa że aktualnie też mam założone Uniroyale z tym że letnie i są przednie od wewnętrznej strony obie kompletnie zjechane aż druty zaczynają wychodzić (syn poprzedniego właściciela podobno przez miesiąc jeździł bez ustawionej zbieżności). Wystarczy że musiałem na nich wrócić po zakupie Beczułki 250km do domu co do tych kapselków na grill to ciężka sprawa widze nie ma nigdzie na aukcjach takich odpowiednich co ja potrzebuje, same takie 75mm do felg. Z tym ASO to niebardzo rozumiem o co chodzi jeśli o autoryzowany serwis mercedesa no to znajduje sie jakieś 25km od mojej miejscowości i owszem mógłbym tam podjechać ale czy będą mieli kapselek do wozu z przełomu lat 70/80? Żebym nie wyszedł na durnia...
-
- Beczuszkarz
hmm widze skończyło sie zainteresowanie tematem ;>
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Owszem, powinni mieć. Nie prościej tam zadzwonić niż pytać na forum?Belaya_Roza pisze:znajduje sie jakieś 25km od mojej miejscowości i owszem mógłbym tam podjechać ale czy będą mieli kapselek do wozu z przełomu lat 70/80? Żebym nie wyszedł na durnia...
Mam takie emblematy, ale są pozbawione farby, więc trzeba by im zrobić małą renowację, żeby jakoś wyglądały. Ale kumpel kupował to w ASO jakiś czas temu i kosztowało niedużo.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: s123 300tdt
Zadzwoń do aso, powiedzą ci ile będzie kosztować emblemat i na kiedy ci go ściągną bo na miejscu raczej marne szanse żeby był. Na głupka czemu miał byś wyjść?? Ja, dla przykładu, często w aso kupuje jakieś duperele (spinki, dorbne plastiki itd) które ciężko kupić w używce i jakoś nikt się nigdy nie śmiał więc się nie przejmuj takimi sprawami
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: s123 300tdt
Widze kolega Luszi mnie uprzedził z odpowiedzią:)
-
- Beczuszkarz
a macie jakiś namiar na to ASO? wpisuje w google to wyszukuje sie wszystko oprócz Mercedesa... jeden kolega z tego forum napisał mi że ma taki emblemat tylko coś temat sie urwał nieco... a tak za wczasu moge spytać podpowie ktoś jak sie montuje taki emblemat? Bo póki co jest taka dziurka gdzieś 1cm średnicy w grillu...
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
W I serii na trzpieniu, do którego przymocowuje się od tyłu metalową spinkę, w późniejszych na gwincie i nakrętce przykręcanej od tyłu, ale obie wersje można przykręcić do każdego grilla, bo te się nie różniły (w ASO pewnie będą mieli z gwintem, zapewne faktycznie na zamówienie, które możesz zrobić telefonicznie).
Tu masz namiar: http://bfy.tw/9HTC
Tu masz namiar: http://bfy.tw/9HTC
-
- Beczuszkarz
Super dziękuje właśnie o tym serwisie MB pisałem prędzej w Przylepie