Witamy się

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
PiotrH
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 250

Re: Witamy się

Post autor: PiotrH »

Dzień dobry, mam na imię Piotr i jestem od zeszłego roku posiadaczem W123 z silnikiem M123, czyli 250. Autkiem dojechałem do Finlandii i wróciłem bez problemów. Mimo, ze wóz całkiem nieźle jeździ pozostaje jak zwykle do zrobienia kilka drobiazgów. Do zobaczenia na drodze w okolicach Koszalina .... lub gdzieś w Europie :)
Mokasyn
Beczkolak
Beczkolak

Post autor: Mokasyn »

Czołem Panowie!

Przygodę z beczką rozpoczął mój tata lat temu z dwadzieścia. Była to białą 240D z niebieskim wnętrzem i otwieranym dachem. Kupiona od jakiegoś handlarza zajmującego się Mercami w okolicach Nowe Dworu Mazowieckiego. Służyła nam z 5-7 lat, do momentu, aż podłogę niebezpiecznie zjadło. Byłem wtedy małolatem miałem z 10-12 lat i nic do powiedzenia odnośnie auta, które poszło do przysłowiowego Żyda. W międzyczasie brat kupił W124 2.6 - ale to inna historia. Na co dzień jeżdżę SAAbem mocno polubiłem tą do tego stopnia, że kupiłem dodatkowo drugiego małego SAABa 99 z '82r. Ale coraz częściej zastanawiam się i dochodzę do wniosku, że moje serce biję do trójramiennej gwiazdy...

SAABa 99 kupiłem docierając do właściciela od pozostawionej w drzwiach auta karteczki z numerem. Teraz w zbliżony sposób dotarłem do właściciela beczki. Pomógł mi przesympatyczny starszy pan, który uzyskał numer dla do partnerki właściciela - użył słowa konkubina ;) - a sam samochód służy właścicielowi do popijania z kolegami piwka i innych zacnych trunków. Auto nie ma już powietrza w jednym kole i mocno podupada, jest to ostatnia chwila żeby coś sensownego z nim zrobić inaczej czeka ją ul. Strażacka i zlokalizowana tam autokasacja. We wtorek mam zamiar umówić się z kobietą i zaproponować cenę za auto i ewentualnie je zabrać. Zobaczymy co to będzie, ale nawet jeśli nie uda się z tą będę szukał następnej. pzrd 600! Michał
Zbieram złom...
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Witaj i powodzenia. Obejrzyj go dokładnie żebyś potem nie żałował.
Mokasyn
Beczkolak
Beczkolak

Post autor: Mokasyn »

Spoko - ostatnio spawałem podłogę w Cherokee, w 123 prościej bo wszystko można ładne i dogięte dokupić :). Stanu się bardzo nie boję - wszystko da się zrobić - mam trochę zaplecza. Bardziej mnie interesuje czy po jakimś konkretnym strzale nie jest ( dospawywane ćwiartki itp. ). Jeśli jakiś consensus co do ceny osiągnę to ją biorę. Braciak już w robocie miejsce na nią szykuję - bo jak się żona dowie, że jest jakieś kolejne auto to będę miał "nieprzyjemności"
pzdr!
Zbieram złom...
pablo_ns
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: pablo_ns »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Rozważam zakup samochodu w123 -będzie to mój drugi pojazd zabytkowy, gdyż teraz posiadam vw Garbusa z 1967r
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Brawo! Garbate też mam, moje pierwsze auto to samo od 25 lat.
___grzegorz___
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: ___grzegorz___ »

Witam.
Mam na imię Grzegorz i jestem z Gdańska. Przechodzę do was z innego "gwiaździstego" forum :) Do niedawna użytkownik W124 E200 kombi, ale od dwunastu lat posiadam jeszcze jedno cudeńko, a mianowicie W123 230ce (5-biegów, 136kM, 1982r). Niestety będę musiał się z nim rozstać i w tej sprawie w zasadzie tu jestem, o tym jednak później w odpowiednim miejscu. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Grzegorz.
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Cześć! Witam Gdańszczanina!
FilipK
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200D

Post autor: FilipK »

Cześć wszystkim ! :)
Na imię mi Filip i jestem rodowitym wrocławiakiem, mimo, że teraz wywiało mnie do Szkocji.
Od grudnia jestem dumnym współwłaścicielem W123 200D - przywieźliśmy białasa ze Świdnicy i służy nam bez problemu. Jest kilka drobiazgów do zrobienia, jak to zwykle bywa. Beczkę odnawiamy z myślą wakacji - w tym roku Bałkany, ale są i bardziej dalekobieżne plany. Pozdrawiam i z góry dziękuję za Waszą pomoc!
Gandi
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 200d

Post autor: Gandi »

Witam'

Jestem Jacek i jestem z Wrocławia. Aktualnie stałem się posiadaczem Białego W123 200D z 1983. Kupiłem go, aby razem z rodziną wspólnie spędzać czas podczas przejażdżek w słoneczne dni. Przymierzałem się do wielu samochodów, natomiast po zajęciu miejsca na mega wygodnym fotelu sprężynowym, decyzja była oczywista. Mam nadzieję, że gdzieś kiedyś spotkamy się na drodze ;) Pozdrawiam
200d - Diesel Power
ODPOWIEDZ