Układ podciśnienia 3.0 turbo diesel
Moderator: Tomek
Układ podciśnienia 3.0 turbo diesel
Witam. Mam na imię Adrian i jestem posiadaczem z 1985r 3.0 turbo diesel z USA.
I po kupnie mam pewien problem to znaczy. Co to jest? Idzie rurka pod kierownice i się ślad urywa.
Auto odpala, chodzi normalnie. Centralny zamek chodzi w dół ale się nie otwiera. Może to to?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
I po kupnie mam pewien problem to znaczy. Co to jest? Idzie rurka pod kierownice i się ślad urywa.
Auto odpala, chodzi normalnie. Centralny zamek chodzi w dół ale się nie otwiera. Może to to?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Układ podciśnienia 3.0 turbo diesel
To nie filtr paliwa?
Zassysa powietrze. Pytanie do czego to było podpiete w kabinie.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
prawdopodobnie do niczego. nie widze gdzie u Ciebie zaczyna się ten przewód ale u mnie po prawej jak i po lewej stronie wchodzi po jednym takim wężyku do kabiny. ma on za zadanie zasysanie czystego i suchego powietrza. a pod maską takowego nie znajdzie stąd wpuszczone do kabiny. sam się z tym męczyłem długo aż wkońcu któryś z Kolegów na forum mi rozjaśnił. w niektórych autach widziałem te wężyki zaślepione w innych wolno wypuszczone.
daj fotk z czym się u Ciebie łączy ten przewód to zobaczymy czy to na bank to
daj fotk z czym się u Ciebie łączy ten przewód to zobaczymy czy to na bank to
I zobacz jest jeszcze taka mniejsza rurka co wchodziła w ta rurkę szersza co idzie do kabiny:
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
musze zerknąć w swoim 300td jak to mam porozkładane. bo w tej plątaninie wężyków ciężko tak z fotki uruchomić wyobraźnie. a wiem,że w om617a jest tego od pyty. a czy dobrze widze,że nie masz podłączonych żadnych wężyków do regulatora skrzyni który znajduje się na pompie? nie licząc tego,który wchodzi od góry,z tym zielonym zaworkiem. z boku powinny wychodzić jeszcze 1 lub 2
Fotka za dnia. Nie widzę jak by nic nie było podłączone
Czarna rurka idąca do kabiny to odpowietrzenie.Nie podpięte do niczego.Tak ma być.