from zero to... hero? W123 280E
Moderator: Tomek
Re: from zero to... hero? W123 280E
Kawał dobrej roboty. Moje zderzaki też leżą w piwnicy i czekają na ten sam zabieg, ale kiepsko z czasem. Również remontuję swoje coupe. Samochód jest już wstępnie rozebrany i jakoś luty marzec idzie do blacharza. Powodzenie w dalszych pracach.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
no to czekamy na relacjęwicia83 pisze:Również remontuję swoje coupe. Samochód jest już wstępnie rozebrany i jakoś luty marzec idzie do blacharza. Powodzenie w dalszych pracach.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Dzięki za miłe słowa wicia83 Jak już wszyscy pokończą remonty, to trzeba jakiś zlot będzie zorganizować
Mała aktualizacja "blacharska"
Próg już wstawiony (wiem, wiem, niewielki progres od ostatniego razu ) Ale można powiedzieć, że blacharka pomiędzy słupkami A i C jest skończona teraz "tylko" komora, błotniki i podłużnice
A będzie z czym walczyć
Mała aktualizacja "blacharska"
Próg już wstawiony (wiem, wiem, niewielki progres od ostatniego razu ) Ale można powiedzieć, że blacharka pomiędzy słupkami A i C jest skończona teraz "tylko" komora, błotniki i podłużnice
A będzie z czym walczyć
-
- Beczkomistrz
Witam mała aktualizacja: doszły ramki pod tablice rejestracyjne, tutaj "w trakcie prac"
uchwyty tylnego zderzaka się trawią:
i klucz wpisu, doprowadzenie tylnego zderzaka do ładu. Wewnątrz cały zabrudzony grubą warstwą, jakiś staaary smar czy coś. Mycie bardzo mocnym środkiem "uniwersalnym" (Dimer) niewiele dało. Na tym pierwszym zdjęciu zderzak już po kilku podejściach. Dzisiaj wytoczyłem naprawdę ciężkie działo i 2 ostatnie fotki pokazują "w trakcie" i efekt końcowy. Nie do pomyślenia
uchwyty tylnego zderzaka się trawią:
i klucz wpisu, doprowadzenie tylnego zderzaka do ładu. Wewnątrz cały zabrudzony grubą warstwą, jakiś staaary smar czy coś. Mycie bardzo mocnym środkiem "uniwersalnym" (Dimer) niewiele dało. Na tym pierwszym zdjęciu zderzak już po kilku podejściach. Dzisiaj wytoczyłem naprawdę ciężkie działo i 2 ostatnie fotki pokazują "w trakcie" i efekt końcowy. Nie do pomyślenia
Patrząc na Twoje zdjęcia pocieszam się, że jeżeli Ty dajesz radę to z moim tez nei będzie tak źlę bo wydaje się byc mniej pogryziony przez rudą.
Oj kolego żebyś się nie zdziwił. Ja cię nie chce straszyć ale mogą kwiatki wychodzić przy demontażu poszczególnych elementówwicia83 pisze:Patrząc na Twoje zdjęcia pocieszam się, że jeżeli Ty dajesz radę to z moim tez nei będzie tak źlę bo wydaje się byc mniej pogryziony przez rudą.
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.
Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-
- Beczkomistrz
a ja uważam, że każde auto jest do uratowania Kwestia nakładu pracy... Wicia83 - Twoje auto wygląda, jakby było w dużo lepszej kondycji, tak że głowa do góry i działaj
Re: Odp: from zero to... hero? W123 280E
Ej ej ej koledzy a czy ja powiedzialem ze sie nie da jestem tego samego zdania co ty Wojtek. I tak jak mowisz kwestia pracy pieniedzy i serca wlozonego w auto
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-Nie. Dlaczego?
Był:
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
-
- Beczkomistrz
Dawno nie aktualizowałem
Blacharka.... trwa nadal. Komora skończona, robi się tył. Fotek brak Muszą wejść nowe błotniki przód, nowy pas tylny i nowe zawieszenie chłodnicy. 3 kroki do przodu, dwa do tyłu.
A ja dzisiaj kupiłem za parę groszy... oryginalnego Hirschmanna, teraz pytanie jak go zregenerować.
Blacharka.... trwa nadal. Komora skończona, robi się tył. Fotek brak Muszą wejść nowe błotniki przód, nowy pas tylny i nowe zawieszenie chłodnicy. 3 kroki do przodu, dwa do tyłu.
A ja dzisiaj kupiłem za parę groszy... oryginalnego Hirschmanna, teraz pytanie jak go zregenerować.
- Załączniki
-
- 20140305_165134.jpg (113.75 KiB) Przejrzano 1841 razy