Sposób na kolpaki...

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

onlyw123
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: Sedan 1980 300d

Sposób na kolpaki...

Post autor: onlyw123 »

Czesc. Mam pytanie do was odnosnie oryginalnych kolpakow do beczki. Czy macie pomysl aby je odnowic? Umalowac jest dosc ciezko bo to oklejanie nie daje najlepszych efektow. Jezeli ktos ma pomysl badz rade to czekam na odpowiedz.
Po co moc jak jest STYL...
mercfan
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 300TDT

Re: Sposób na kolpaki...

Post autor: mercfan »

Jak to oklejanie nie daje efektów ? Posiedź parę godzin to będziesz mieć efekt..Inny sposób to szablon do kołpaków ale jeśli jest gdzieś do kupienia to dość drogi.
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: S123,S124,ar916

Post autor: Cyryl »

Szablon do kołpaków da się wykreślić i wyplotować - to nie lot w kosmos, odrobina czasu, precyzji i chwila w corelu lub innym wynalazku do grafiki wektorowej. Wyplotowanie paru kółek to nie będzie koszt z kosmosu..
A jeśli chcesz je odnowić bez malowania (żeby jakoś to wyglądało) to zrób je na lustro...
Załączniki
kolpak.jpg
kolpak.jpg (75.53 KiB) Przejrzano 1174 razy
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Obklejanie to ok 20-30min sztuka. Ważne żeby taśma była dobrej jakości, aby przy odklejaniu nie schodziła razem z farbą. Ja używałem taśmę firmy 3M, szerokość 15mm, ładnie rozprowadza się po okręgu.
ODPOWIEDZ