Spawanie coupe kilka elementow
Moderator: Tomek
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Spawanie coupe kilka elementow
Panowie, wiem że coupe to problematyczna sprawa, ale jako że mam taki gust a nie inny wpakowalem sie w to bez wachania. I robie powoli na ile finanse i czas pozwalają. Ostatnio z progu lewego wyjalaem gumowe uszczelki udrazniajace i na laczeniu prog - glaba sa wyrazne oznaki rudej, poprostu są płaty. Dziury brak po wstepnym oklepaniu. Drugi prog calkowicie zdrow jak ryba (tam uszczelki były zdjete). Tak samo ruda sie sypie z dziwnego miejsca, jakoś od wewnątrz klapy bagażnika po lewej stronie (jakby blisko apteczki) cala reszta po zdjeciu mat i dywanow jest calkiem zdrowa, tylko w niektorycz miejscach niebgrozne jeszfze ogniska rdzy. Czy ktos kiedykolwiek łatał próg w coupe? To jest to wnętrze, bo prog zewnetrzny po ostukaniu wydaje sie być cqlkiem zdrowy, tylko to łączenie. Jak sie zabrać do tego elementu pod klapą? I pytanie z gqtunku ktora uszczelka - podczas ostatniej srogiej ulewy zona zauważyła że cieknie na lewym boczku, i faktycznie zauwazylem jak leci woda mierzy boczkiem a plastikiem tylnego słupka. Byc moze to tez spowodowalo korozje tych elementów zwlaszcza ze druga strona jest wnstanie idealnym. Pozdrawiam i niech wam się wasze dumy prowadzą.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: Spawanie coupe kilka elementow
Po 1 Kolego posty piszemy raczej na trzeźwo
Po 2 jak byś dał fotki elementów o których mówisz to byłoby łatwiej zrozumieć o czym gadamy. bo tak to troche niejasno.
Po 2 jak byś dał fotki elementów o których mówisz to byłoby łatwiej zrozumieć o czym gadamy. bo tak to troche niejasno.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Re: Spawanie coupe kilka elementow
Tak sie składa, że prawktycznie w ogóle nie piję. Taki zawód i cenie sobię poranki. Jestem chory i piszę na tablecie lub telefonie bo nie mam siły dojść do kompa. Zdjęc nie dam rady zrobić z prostego powodu - brak dojścia aparatem. Da się wymacać ale nie zrobić zdjęcie. Próg jak pisałem - wewnętrzny, łaczenie z podłogą, a to w bagażniku to prawdopodobnie coś pod półką z apteczką. Bardzo ciężko opisać ten element inaczej. Przy mocowaniu zawiasu klapy bagaznika, lewa strona, jest tam jakaś jakby dxiura. I w tej dziurze jest ta blacha. Postaram sie zrobić chociaż zdjecie z zewnAtrz tego.