I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii
Moderator: Tomek
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 240D
Re: I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii
Miło było spędzić ten weekend w tak doborowym gronie! Poniżej link do "kilku" zdjęć z imprezy. Aby rozpakować plik należy wpisać hasło, które brzmi: "nowelepszehaslodorozpakowaniazajebistychzdjec".
https://mab.to/NDCuHEtL8
Paczuszka już po drobnym liftingu. Wszystkich, którzy ściągnęli poprzednią wersję uprasza się o jej usunięcie i zastąpienie wersją obecną, bezkornikową
Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na kolejnym zlocie!
//yeti: LINK NIE DZIAŁA
https://mab.to/NDCuHEtL8
Paczuszka już po drobnym liftingu. Wszystkich, którzy ściągnęli poprzednią wersję uprasza się o jej usunięcie i zastąpienie wersją obecną, bezkornikową
Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na kolejnym zlocie!
//yeti: LINK NIE DZIAŁA
Ostatnio zmieniony 28 cze 2016, 11:13 przez ylohrehtom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D sedan
Wspaniała impreza, świetne towarzystwo! Nawet rozsypująca się półośka i ledwo wiszący wał nie zachwiały równowagi! Doczłapałem jakimś cudem do punktu wyjścia. Półoś czasami tak tłukła, że było wstyd. Oskarowa cudowna rada, czyli upychać półoś pod autem działa, i po kilku długich godzinach... ale dzisiaj, wszystko jest w komplecie na pozycji. Teraz trzeba znów dopchać się na warsztat, i wszystko sklecić jak należy. 1083 wyjątkowo udanych kilometrów. Dzięki wszystkim!
Kilka najciekawszych fotek z powrotu. ach jakie piękne widoki
http://fotowrzut.pl/IZ1KTCM3RC
http://fotowrzut.pl/J9DZY8GIF7
Kilka najciekawszych fotek z powrotu. ach jakie piękne widoki
http://fotowrzut.pl/IZ1KTCM3RC
http://fotowrzut.pl/J9DZY8GIF7
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Ja tez mialem powrot z przebojami, z 330km jakie mialem do domu ponad 200km lalo jak z cebra, juz pod domem nie moglem z motoru zejsc ale i tak bylo warto
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
- tranzystor
- Beczkofan
- Posiadany model W123: na razie żaden :(
Mam nadzieję, że za rok dotrę. Poprawiam samochód po dwóch partaczach i nie dało rady przyjechać..
Kilka fotek z bardzo udanego zlotu
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
ja również pragne podziękować organizatorom i wszystkim uczestnikom zlotu. było świetnie. teraz tylko czekać kolejnej odsłony. a za rok,nie ma bata,musze już być swoim autem. czego życze sobie,Maćkowi i Merfanowi. jak będziemy swoimi właściwymi autami będziemy bawić się jeszcze lepiej.
mam nadzieje,że nikomu nie zalazłem za skóre (nie licząc bohatera z kampera - ale jego zdanie się nie liczy)
ciesze się,że mogliśmy się wkońcu poznać. my,ludzie którzy mają to samo "zboczenie"
wątroba już prawie chodzi na właściwych obrotach
a tak na marginesie - ma ktoś pożyczyć ładowarke?
mam nadzieje,że nikomu nie zalazłem za skóre (nie licząc bohatera z kampera - ale jego zdanie się nie liczy)
ciesze się,że mogliśmy się wkońcu poznać. my,ludzie którzy mają to samo "zboczenie"
wątroba już prawie chodzi na właściwych obrotach
a tak na marginesie - ma ktoś pożyczyć ładowarke?
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
1. VIN rozkodowany, fajnie
2. Co do zdjęć - kornik prosi, żeby nie publikować zdjęć związanych z nim, jego wizerunkiem itd. - jeśli możecie uszanujcie jego decyzję i oszczędźcie mi czasu na późniejsze moderowanie
A teraz do rzeczy:
Ze swojej strony wszystkim (i każdemu z osobna) bardzo dziękuję za obecność, wspaniałą integrację oraz świetną atmosferę! Mamy nadzieję, że się podobało!
Mercedesów było i tak więcej niż się spodziewaliśmy, więc to bardzo cieszy. Statystyka aut, które przewinęły się przez cały zlot wygląda następująco:
2x kombi
1x cabrio
5x coupe
9x sedan
co daje łącznie: 17szt. W123 + 3x W124 + 1x W201, razem 21 Mercedesów oraz przynajmniej 45 osób pozytywnie zakręconych na punkcie tej marki
Jeśli chodzi o koszty - generalnie zrobiliśmy tak, że cały zlot wyszedł nas na "zero", nadwyżka zebrana ze sprzedaży kubków na miejscu pokryła małe straty, natomiast reszta pójdzie tak jak było wcześniej mówione na sprawy forum (opłacenie serwera).
Cały budżet wyszedł tak:
1125zł - łącznie zebraliśmy, koszty: 470 kubki, 170 naklejki+tablice, 200 bilety do skansenu + przewodnik, 182 bilety do grot, 56 parking pod skansenem, 132 wynajęcie grilla + akcesoria typu węgiel, talerze sztućce. Bilans: 1125-1210= -85zł
Z kubków zebrano 160zł, czyli jesteśmy na plusie +75zł.
Z obliczeń Kazika w temacie o opłaceniu serwera wychodzi na to, że aby opłacić stronę na ten rok brakuje 91,22 zł.
Dzięki pieniądzom ze sprzedaży kubków zostało nam już tylko 16,22zł.
Dodatkowo istnieje możliwość kupna zlotowego kubka (kasa z ich sprzedaży będzie przekazane na cele forum) - niebawem szczegóły w dziale "Sprzedam". Jego cena to 25zł/szt. Zdjęcia podeśle później Cyryl Dodatkowo dla pierwszych 6 osób będzie po 1 naklejce zlotowej gratis (6szt mi zostało). No chyba, że ktoś wcale nie dostał (w co wątpię ) naklejek to proszę o kontakt
Za niedługo prześlę swoje zdjęcia ze zlotu.
Pozdrawiam!
2. Co do zdjęć - kornik prosi, żeby nie publikować zdjęć związanych z nim, jego wizerunkiem itd. - jeśli możecie uszanujcie jego decyzję i oszczędźcie mi czasu na późniejsze moderowanie
A teraz do rzeczy:
Ze swojej strony wszystkim (i każdemu z osobna) bardzo dziękuję za obecność, wspaniałą integrację oraz świetną atmosferę! Mamy nadzieję, że się podobało!
Mercedesów było i tak więcej niż się spodziewaliśmy, więc to bardzo cieszy. Statystyka aut, które przewinęły się przez cały zlot wygląda następująco:
2x kombi
1x cabrio
5x coupe
9x sedan
co daje łącznie: 17szt. W123 + 3x W124 + 1x W201, razem 21 Mercedesów oraz przynajmniej 45 osób pozytywnie zakręconych na punkcie tej marki
Jeśli chodzi o koszty - generalnie zrobiliśmy tak, że cały zlot wyszedł nas na "zero", nadwyżka zebrana ze sprzedaży kubków na miejscu pokryła małe straty, natomiast reszta pójdzie tak jak było wcześniej mówione na sprawy forum (opłacenie serwera).
Cały budżet wyszedł tak:
1125zł - łącznie zebraliśmy, koszty: 470 kubki, 170 naklejki+tablice, 200 bilety do skansenu + przewodnik, 182 bilety do grot, 56 parking pod skansenem, 132 wynajęcie grilla + akcesoria typu węgiel, talerze sztućce. Bilans: 1125-1210= -85zł
Z kubków zebrano 160zł, czyli jesteśmy na plusie +75zł.
Z obliczeń Kazika w temacie o opłaceniu serwera wychodzi na to, że aby opłacić stronę na ten rok brakuje 91,22 zł.
Dzięki pieniądzom ze sprzedaży kubków zostało nam już tylko 16,22zł.
Dodatkowo istnieje możliwość kupna zlotowego kubka (kasa z ich sprzedaży będzie przekazane na cele forum) - niebawem szczegóły w dziale "Sprzedam". Jego cena to 25zł/szt. Zdjęcia podeśle później Cyryl Dodatkowo dla pierwszych 6 osób będzie po 1 naklejce zlotowej gratis (6szt mi zostało). No chyba, że ktoś wcale nie dostał (w co wątpię ) naklejek to proszę o kontakt
Za niedługo prześlę swoje zdjęcia ze zlotu.
Pozdrawiam!
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Jak dla mnie możemy spotykać się częściej, może nie co miesiąc ale ze 2-3 razy w roku może by się udało:) nawet za 2 tygodnie wtedy był bym już beczkę:) Dzięki za fajny weekend. Mimo że nie udało mi się dotrzeć moim raglem to i tak weekend zdecydowanie na plus. Pozdrawiam wszystkich i do szybkiego zobaczenia:) Pozdrawiam Maciej
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 240D
Jeszcze jedna, bonusowa fotka: http://imgur.com/E5UzDw8
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Jak byl bys poszukiwany przez interpol to tez bys zdjec unikal hahaha
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.