Prośba o pomoc!!

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
darekrei
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 200D MOC!!

Prośba o pomoc!!

Post autor: darekrei »

Witam. Mam do Was dwie sprawy Panowie,
1) czy te fotele to jest dattel?
2) jeśli pkt. 1 brzmi "tak" to jest kolejna sprawa. Szukam od roku siedzeń dattel już bez znaczenia seria, na allegrogo wskoczyła taka oferta:
http://allegro.pl/fotele-i-kanapa-merce ... ml#thumb/2
i teraz pytania.
Mieszka ktoś z Was w Katowicach bądź bliskiej okolicy, żeby mógłby podjechać odebrać te siedzenia gdybym postanowił je kupić? Mam do gościa ponad 500km, on preferuje tylko odbiór osobisty, a nie jestem w stanie z dnia na dzień bujnąć sie do Katowic po fotele. Przelałbym kasę któremuś z Was na konto żeby za nie zapłacić, a ja później kombinowałbym coś z transportem na Pomorze, może udałoby się jadąc na zlot ( jeśli mi się uda ) odebrać je od ktoregoś z Was.
Jak na złość byłem w zeszły wtorek w Krakowie, wracałem zestawem na pusto do domu, a ogłoszenie musiało wskoczyć akurat wczoraj :(.

Czekam na jakiś odzew.
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Re: Prośba o pomoc!!

Post autor: Luszi »

To jest pierwsza seria - można poznać po "uszatych" zagłówkach. A skoro I seria, to nie jest to dattel, bo ten pojawił się później. W I serii był podobny kolor "bambus".
Awatar użytkownika
darekrei
Beczkarz
Beczkarz

Luszi, a ten bambus skora rozni sie duzo od skory dattel, jesli chodzi o odcien, czy golym okiem tego nie widac?
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Nie wiem, nigdy nie widziałem obydwu na żywo obok siebie. Na zdjęciach wyglądają podobnie.
Awatar użytkownika
darekrei
Beczkarz
Beczkarz

A ktokolwiek z Was widział na żywo wersje "bambus" i może powiedzieć czy jest duża różnica miedzy "dattel"?
ODPOWIEDZ