Skrzynia spięta z OM617A ma problem z miękkim przerzucaniem biegów.
Po ominięciu zaworka na obudowie klawiatury biegi przeciąga,z wpiętym zaworkiem(sprawnym) zmiana biegów bardzo twarda a przy schodzeniu z obrotów przy hamowaniu jest dosyć ostre walnięcie-taki przysłowiowy kopniak.Dodam,że po zlaniu oleju(ciemny jak diabli) w misce i filtrze znajdowało się bardzo dużo kawałków aluminium już po części przetrawionego przez mechanizmy skrzyni,wiem że to nic dobrego nie wróży a ja żadnymi czarami jej nie naprawię .Z mojego doświadczenia obstawiam na walniętą sekcję tłoków równoważących ciśnienie i odśrodkowy regulator ciśnienia oleju . Może ktoś ma taką sprawną skrzynię ,chętnie kupię aby nie zagłębiać się w tą uszkodzoną bo nie mam na to czasu.
ASB 722 315 problem z szarpaniem
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: ASB 722 315 problem z szarpaniem
na olx była 1 w wejherowie (nie jestem pewien czy czasem nie jakiegoś forumowicza) i 1 w toruniu.
Już sprawdzam,dzięki.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D
Sprawdź regulator przy pompie. Lubi się zapchać śmieciami.(Należy delikatnie rozebrać i wyczyścić szczególnie tą metalową rurkę wewnątrz). Dodam iż jest to standard. To właśnie ten regulator odpowiada za miękka zmianę biegu.