W116

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

W116

Post autor: Arku »

http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz- ... ybXhx.html

Proszę o opinie...
W tym przypadku chodzi mi o to by się to trzymało kupy i tyle. Jest 280 i automat, więc podwaliny do zrobienia auta dla siebie są. Kończę auto żony, więc coś dla wypełnienia czasu by się przydało :D Widzę, że dywanów brak, ale środek w miarę ok. Nigdy się tym modelem nie interesowałem z racji dostępności/popularności. Właściciel powiedział, że to składak 91r ma go kilkanaście lat, gaz odłączony, pięć lat temu robił blachę :shock: i tego się obawiam tj poprawek po kimś. Cena atrakcyjna, przez co zwróciła moją uwagę, a facet mówi, że po prostu chce sprzedać. Jest po malowaniu pięć lat temu i kolor, wg zapewnień właściciela, zbliżony odcieniem do oryginału :o Piszcie co myślicie, w końcu to forum :D
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Re: W116

Post autor: Rafako »

Myślimy, że właściciel upił się denaturatem przed zakupem lakieru, bo kolor bardziej jest zbliżony do koloru tego zacnego trunku, niż do czegokolwiek co występowało w palecie MB w tamtych latach :D W116 nigdy nie miałem ale miałem W126 i wiem po tym doświadczeniu, że nie odważyłbym się kupić tak dziadowskiego egzemplarza 116. Auto dużo bardziej wymagające w remoncie, z uwagi na o wiele słabszą dostępność gratów do tego potrzebnych niż np. w W123. Jedynym plusem prezentowanego przez Ciebie egzemplarza jest ładne wnętrze... na zdjęciach, bo na żywo może się okazać, że Pan jest dobry w jakimś "foto z szopy" albo coś ;) Jeśli byłaby to okazja, to sprzedałaby się w 1-2 dni, tu pewnie jest jakaś gruba mina, tylko okazuje się na miejscu (np. Pan zrobił gorę a zapomniał o dole i zamiast podłogi jest teraz "stacja-dezintegracja" ;) ). Obejrzeć możesz jak masz po drodze ale za wiele sobie nie obiecuj.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Pytam o to auto, bo mam kilkanaście kilometrów do niego. Mam świadomość, że w tej kwocie szału nie będzie... Zobaczę go dzisiaj to dam znać.
Z tą sprzedażą w 1-2 dni to różnie bywa z takimi autami. Tego "rarytasa" zarezerwowała jakiś kobieta godzinę po wystawieniu, jednak odpuściła, może po obejżeniu :shock:
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Byłem.. Byłem prawie że pod domem kolesia, kiedy napisał mi smsa że auto sprzedał. Trudno, poszukam innego dziada :lol:
ODPOWIEDZ