Mercedes w115 Sieciechów

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Mercedes w115 Sieciechów

Post autor: Arku »

http://olx.pl/oferta/mercedes-benz-CID5 ... 53d8e776d6

Ktoś może przejazdem, albo w pobliżu mieszka i zobaczyłby to auto. Właściciel ma porobić zdjęcia i wysłać. Mówił mi że auto do remontu co mnie raczej nie dziwi, chce tylko wiedzieć czy jest w niej jakiś potencjał. Dział chyba dobry wybrałem?
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Re: Mercedes w115 Sieciechów

Post autor: Rafako »

Na zdjęciach w ogłoszeniu wygląda dobrze, toteż interesowałem się nim w zeszłym roku i dostałem wówczas owe "dodatkowe zdjęcia". Powiem krótko - dramat k... :!: :roll: Auto jest zdrowo pognite gdzie się tylko da. W tym stanie, do opłat i po przeszczepie silnika, warte może 2-3 tyś zł - jako dawca gratów. Oglądając 115-tki i 114-tki za okolice 6000-7000 zł widywałem znacznie lepsze bazy, niestety.
Reasumując - nie polecam.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Oto taką odpowiedz mi chodziło. Czerwone auta zawsze na fotach dobrze wyglądają nawet jak są mocno pognite. Leci podziękowanie.
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

http://allegro.pl/mercedes-w-115-dobry- ... 12890.html

Jeszcze takiego znalazłem. To wersja taxi? Jakieś szybkie spostrzeżenia? Mam zamiar zobaczyć bo sprzedający blisko mnie, ale wolę zapytać. Wiadomo że serce może zapanować nad rozumem w takich momentach :lol: :oops:
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Wnętrze wskazuje na taxi
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Post autor: Rafako »

Arku pisze:(...) To wersja taxi? (...)
To absolutnie bez znaczenia czy to jest taxi czy "sraxi" ;) Znaczenie przy oględzinach powinien mieć dla Ciebie wyłącznie faktyczny stan samochodu, ze szczególnym uwzględnieniem blachy nadwozia, podłogi i podłużnic. Zwracaj też uwagę na kompletność "galanterii". Na fotkach wygląda nieźle, może okazać się być dobrą bazą do zrobienia trzymającego się kupy i sprawnego autka. Jeśli szukając 115-tki "grzebiesz w śmieciach" za kilka tysięcy (podobnie zresztą jak ja :D ), to nie patrz czy mu się lakier zgadza z tabliczką a silnik z VIN-em (i na podobne pierdoły) tylko patrz, żeby to się chociaż kupy trzymało. Kupienie przyzwoitej bazy poniżej 10 000 zł jest trudne ale z tego co widzę, nadal nie jest niemożliwe ;)
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Rafako zdaję sobie sprawę z tego co piszesz, widać mamy bardzo podobne podejście...
Co do wersji taxi to właśnie byłaby pożądana, do tego środek wydaje się bardzo kompletny.
Na razie największym problemem to dodzwonić się do gościa.
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Ogłoszenie nieaktualne ponieważ "nie było ofert kupna".
Nic dziwnego skoro właściciel nie odbiera telefonu ciągle dzwoniącego, nie odpisuje na wiadomości...
Rynek klasyków w Polsce jest trudny :shock:
ODPOWIEDZ