linka prędkościomierza
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230CE WŁADEK
linka prędkościomierza
Co zrobić z drgającym prędkościomierzem? Czy można to jakoś naprawić,wyregulować
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: linka prędkościomierza
Dokręć linkę ręcznie do oporu, następnie odkręć o 1 obrót. Powinno pomóc
-
- Beczuszkarz
Kurde właśnie próbowałem ruszyć tą nakrętke przy skrzyni i dupa zapieczone! popsikalem WD40 I zobaczę jutro. Żeby dojść do linki przy liczniku trzeba go wyjąć ??? Ps dzięki za odp.
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Chodziło mi o linkę przy liczniku Tak trzeba wyjąć, w tym celu zdejmujesz dolną osłonę, wypychasz licznik do siebie i działasz. Pozdr
-
- Beczuszkarz
Super dzięki. Dam znać co i jak poszło Tak to jest jak stolarz bierze się za mechanikę ( moje banalne pytania) Ale cóż miłość nie wybiera
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Jak linka sie konczy (włókno peklo) to nawet święty boże nie pomoże, nowa nie jest droga i normalnie dostepna, pozdr
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczuszkarz
Odkrecilem o pół obrotu (była dokręcania kluczem ) I zdecydowanie pomaga ale po przejechaniu kilometra wycieka z niej olejyetitom pisze:Dokręć linkę ręcznie do oporu, następnie odkręć o 1 obrót. Powinno pomóc
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Może odkreciłeś wężyk do manometru ciśnienia oleju predkosciomierz jest po środku licznika nakrętka nie na klucz
-
- Beczuszkarz
kazios pisze:Może odkreciłeś wężyk do manometru ciśnienia oleju predkosciomierz jest po środku licznika nakrętka nie na klucz
O kurde!! To forum powinno nazywać się BEKOLANDIA bo pewnie wszyscy mają ze mnie beke he he masz racje odkręciłem nie ten przewód ale teraz przynajmniej wiem gdzie dochodzi wężyk od ciśnienia oleju licznik naprawiony dzięki wszystkim.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 280C
Witam,
A czy wiecie może, czy da się jakoś wyregulować prędkościomerz? Bo jak sprawdziłem na dwóch GPS-ach i jednym pomiarem prędkości nad ulicą, to się okazało, że mój podaje 20% w górę... A to ma również wpływ na przyspieszone nabijanie dystansu na liczniku kilometrów.
Najprawdopodobniej jest to spowodowane kołami mniejszymi od oryginalnych, ale może da się to jakoś obejść... podobają mi się
Ma ktoś jakiś pomysł?
A czy wiecie może, czy da się jakoś wyregulować prędkościomerz? Bo jak sprawdziłem na dwóch GPS-ach i jednym pomiarem prędkości nad ulicą, to się okazało, że mój podaje 20% w górę... A to ma również wpływ na przyspieszone nabijanie dystansu na liczniku kilometrów.
Najprawdopodobniej jest to spowodowane kołami mniejszymi od oryginalnych, ale może da się to jakoś obejść... podobają mi się
Ma ktoś jakiś pomysł?