Linka szyber w coupe

Moderator: Tomek

Hrehor
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 230 ce

Linka szyber w coupe

Post autor: Hrehor »

Nawracający problem z szyberdachem zmusił mnie do wymontowania kilku jego elementów. I tak okazało się, że linka szyberdachu była bardzo pogieta, wygląda na to, że zacinala się między dwoma pancerzami szybra - te elementy które wchodzą w siebie, przy zamykaniu szybra się za bardzo odpychały, linka wyjeżdżała z pancerza, i potem nie mogła wejść z powrotem. Doprowadziło to do popekania osłonek linki i ogólnie bardzo ciężkie chodzenie szybru. Udało mi się znaleźć linkę do coupe, czekam aż przyjdzie żeby wymienić. Ale żeby nie było za kolorowo, chciałem wyjąć do końca starą linkę. Niestety chyba gdzies koło tylnej szyby się zacięła spirala. Czy ma ktoś pomysł jak to wyciągnąć bez naruszania podsufitki? Jest w za dobrym stanie, żebym chciał ją ściągać, rozważałem demontaż lampki pasażera z tylu czy tam by się nie dało coś.delikatnie pokombinować, albo przepchac nowa linką od bagażnika. Jak ktoś juz to przechodził, chętnie posłucham rady. ;-)

BH
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Re: Linka szyber w coupe

Post autor: Wojtek »

w sedanie (więc pewnie w coupe tak samo) za złą pracę linki odpowiada pogięta prowadnica, a nie linka - i od tego bym zaczął jednak
Hrehor
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 230 ce

Re: Linka szyber w coupe

Post autor: Hrehor »

Uhhh... Wymontowalem 90% tej linki. Jak pisałem, była pogieta/ połamana. Prowadnica kiedyś BYŁA krzywa ale ją naprostowałem i jest ładnie ;)
ODPOWIEDZ