om617 podłączenie turbiny
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D "82
om617 podłączenie turbiny
Witam was.
Mam pytanie odnośnie silnika om617 turbo.
Jak były podłączone przewody olejowe do smarowania turbiny?
odpływowy podejżewam że szedł do miski oleju. ale dopływowy skąd szedł? z filtra oleju?
Byłbym wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie silnika om617 turbo.
Jak były podłączone przewody olejowe do smarowania turbiny?
odpływowy podejżewam że szedł do miski oleju. ale dopływowy skąd szedł? z filtra oleju?
Byłbym wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Re: om617 podłączenie turbiny
Odpływ do miski,zasilenie od obudowy filtra oleju rurką (z boku jest dekielek a w nim ma być otwór do wkręcenia śrubunku)za głowicą na górę rotora.
-
- Beczkofan
dziękuję za odbowiedź byłbym jeszcze wdzięczny jakbyś mi pokazał na zdjęciu w którym konkretnie miejscu to ma być podpięte do filtra
Wpisz w wyszukiwarce Google om617A ,kliknij grafika a wyświetlą się zdjęcia i na jednym z nich jest cały układ smarowania tego silnika oraz miejsce wyjścia tej rurki z obudowy filtra(tam jest tylko jeden dekielek od strony dzwonu skrzyni).
-
- Beczkofan
z tego zdjęcia wywnioskowałem że to wyjście jest gdzieś obok rurki do wskaźnika ciśnienia oleju. nie wiem czy dobrze wypatrzyłem, więc w razie pomyłki proszę o korektę. jak będę miał obudowę filtra w ręce to łatwiej mi będzie to zrozumieć.
tak czy tak sedeczne dzięki za pomoc
tak czy tak sedeczne dzięki za pomoc
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
jak byś miał problemy to mogecyknąć fotke u siebie.
a swoją drogą to składasz taki silnik po remoncie czy dostałeś w częściach? mnie też kiedyś czeka rozbiórka tego cuda
a swoją drogą to składasz taki silnik po remoncie czy dostałeś w częściach? mnie też kiedyś czeka rozbiórka tego cuda
-
- Beczkofan
mam zwykłą 617 ale jest w świetnym stanie. chcę ją uturbić bo jak zobaczyłem ceny om603 to wymiękłem. używam tej beczki codziennie i trochę mi brakuje mocy. za fotkę będę bardzo wdzięczny
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
no niestety Kolego,mimo szczerych chęci i prób nie udało mi się tego obfocić. filtr oleju jest zbyt blisko grodzi i nie miałem jak tam wetknąć aparatu. tak czy siak w ori filtrze od zwykłej 617 nie będziesz miał wyjścia na przewód smarowania. powiem jedynie,że kolega który kiedyś uturbiał 200d wstawił trójnik w wężyk który idzie z filtra do wskaznika ciśnienia w liczniku. i latał na tym długo.
-
- Beczkofan
no to zostaje mi kombinowanie dzęki za info