repraturki - gdzie kupić

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

stiven1985
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 280 C

repraturki - gdzie kupić

Post autor: stiven1985 »

Witam, jestem w trakcie odbudowej mojej 123 coupe. Czy ktos mogłby polecić jakis sklep bądz firme gdzie moglbym kupic reparaturki do w 123??
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Re: repraturki - gdzie kupić

Post autor: LohrSith »

do tylnego nadkola nie kupisz. A raczej kupisz i bedziesz musial poprawiac bo nie sa tak wyprofilowane jak oryginal. A z oryginalow to tylko z tego co pamietam listwa laczaca oba blotniki pod zderzakiem, reparaturki blotnikow przednich tak jak sa laczone wg zgrzewu a reszta to tylko cale platy :D
Awatar użytkownika
Krystian
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 240D 1981

Post autor: Krystian »

Witam, postanowiłem odmłodzić swoją beczkę, ale mam spore obawy do zakupu w ciemno reparaturek np na Allegro, tzn poszukjue kompletu reparaturek do wszystkich drzwi (wewnętrzne i zewnętrzne) doradźcie gdzie moge dostać w miarę dobrej jakości. Nie chcę po 3 latach kolejny raz wydawać spore sumy na blacharza. Z góry dziekuje za pomoc
Wierzba
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 230 CE

Post autor: Wierzba »

Byłem wczoraj w sklepie z częściami do Mercedesa sa wszystkie elementy nadwozia i podwozia do sprowadzenia z Niemiec ale ceny są kolosalne;)
ODPOWIEDZ