nowy na forum
Moderator: Tomek
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: w123 sport coupe
nowy na forum
witam wszystkich fanow w123. jestem milosnikiem marki chyba od urodzenia, wiec nadszedł czas na odbudowe auta ktore kupilem 10 lat temu. jest to model w123 ce sport coupe. auto kupilem w niemczech gdzie stało w stodole przykryte siane ok.12lat i u mnie w garazu stoi ok.10lat. widziałem na forum relacje z prac przy takich mercach, moje pytanie brzmi czy moge liczyc na wsparcie i wasza wiedze na ten temat? chodzi głownie o zdobycie czesci i doradzenie jakich materialow i srodkow uzywac.wstawilem kilka zdjec sprzed lat kiedy kupelem merca. obecnie jest rozebrane wnetrze i wyspawane progi, podłoga,wstawiona prawa tylna reperaturka
- Załączniki
-
- wnętrze.JPG (28.13 KiB) Przejrzano 1322 razy
-
- wnetrze3.JPG (38.58 KiB) Przejrzano 1322 razy
-
- bok3.JPG (27.71 KiB) Przejrzano 1322 razy
-
- BOK2.JPG (27.93 KiB) Przejrzano 1322 razy
-
- BOK.JPG (54.66 KiB) Przejrzano 1322 razy
-
- Beczkolak
Re: nowy na forum
moze na poczatek powiedzcie mi czy malowac bude calosciowo czy lepiej zostawic elementy ktore nie wymagaja lakierowania np.maska,dach. wszystko od srodkowych listew w gore jest ok.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Napewno kazdy ci pomoze jak tylko bedzie potrafił, co do malowania to trzeba okreslic czy gora auta nadaje sie do odswierzenia lakieru czy juz nie bardzo, jak sam nie potrafisz tego okreslic to zapros do siebie jakiegos lakiernika on ci wtedy wszystko powie, pomalowanie auta pod listwe to zaden problem tylko okresl czy gorna czesc auta nadaje sie do odswierzenia zeby pozniej nie roznily sie odcienie albo polysk, oczywiste jest to ze najlepiej jest malowac jak najmniej zeby jak najwiecej zostalo w oryginale
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkolak
dzieki, a moze ktos podpowie jak i gdzie dorobic listwe drewniana na konsole, brakuje skrajnej prawej. gdzie oddac zderzak tyl do naprawy poniewaz jest skorodowany w jednym miejscu
listwy sobie nie dorobisz, tzn gra nie warta swieczki, kup sobie komplet z pasujacymi słojami a jak nie jestes estetą to dokup brakujaca tylko, w kwesti zderzaka nie ruzumiem pytania, czasami natomiast warto użyć wyszukiwarki zamiast zadawac pytania na ktore juz padły odpowiedzi. pozdro
ps. ciekawe czy tego posta tez mi ktos usunie, mala sugestia do admina, pilnuj porzadku a nie usuwaj posty jak ktos zwroci uwage, temat przeniesc mogłes natomiast nie rozumiem zabiegu z kasowaniem postow i dodam ze to nie pierwszy raz, wypraszam sobie tego rodzaju postepowanie.
ps. ciekawe czy tego posta tez mi ktos usunie, mala sugestia do admina, pilnuj porzadku a nie usuwaj posty jak ktos zwroci uwage, temat przeniesc mogłes natomiast nie rozumiem zabiegu z kasowaniem postow i dodam ze to nie pierwszy raz, wypraszam sobie tego rodzaju postepowanie.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Kolego, nikt z pilnujących nie siedzi na forum non stop, mamy swoje życie, rodzinę, pracę itp itd. Temat przeniosłem po 3 godzinach a nie dniach od opublikowania i nie widziałem sensu zostawiać Twojego posta bo w temacie już w odpowiednim dziale nie wnosił nic dla nikogo a mógł tylko zmylić. Jeżeli Cie to uraziło to przepraszam, po prostu sprzątałem forum. Każdemu nowemu użytkownikowi forum zdarzają się błędy. Jeżeli masz jakieś pytania, sugestie do pracy adminów i całego forum to jest do tego odpowiedni dział, sam nie zaśmiecaj. Porządku pilnujcie też sami, po prawej stronie każdego posta jest odpowiedni przycisk zgłoszenia, każde zgłoszenie widzimy od razu po wejściu na forum i możemy szybciej reagować.