Okrągły kluczyk, dorobienie innych, oryginał.

Moderator: Tomek

Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Okrągły kluczyk, dorobienie innych, oryginał.

Post autor: Kornick »

Mam pytanie czy są szanse na dorobienie fabrycznych kluczyków, nie jakieś włoskie gwoździe, taki na co dzień już mam, mam też oryginalne dwa. Nie mam serwisowego okrągłego. Czy był taki jak auto opuszczało fabrykę, czy można dostać nowiutkie oryginały ze znaczkiem merca, i czy można dostać zerówki okrągłe, jak i kwadratowe. Moje oryginały są już mocno starte, żal mi ich używać. (200D 1982, sedan, przed wrześniem)
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Re: Okrągły kluczyk, dorobienie innych, oryginał.

Post autor: LohrSith »

Kluczyk zamówisz w serwisie oczywiście dostaniesz taki wzór jak wyszedł z fabryki.Więc jak coś ktoś kombinował z zamkami to zonk. Koszt takiego kluczyka dwa lata temu wynosił 150 PLN. Tylko pamiętaj ze auto musi mieć wszystko ok z ViNem i papierami, bo zostanie już na stale w serwisie :D Z tego co pamiętam wymagają papiery, auta i właściciela do zamówienia kluczyka. Auto wychodziło z fabryki z jednym okrągłym i dwoma kwadratowymi kluczami.
e280te
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: e280te »

ten kwadratowy dorobiłem u swojego klucznika. miał oryginał huff. ciagle szukam owalnego... mam dostep do platformy zamówieniowej MB wiec ktoregos razu spróbuje zamówic nie nacięty...
Kornick
Beczkofan
Beczkofan

Mam 100% fabrykę, mój ojciec osobiście nim przyjechał z niemczech, od drugiego, auto było idealne, tylko że ojciec go skutecznie demolował, teraz mam beczkę śmiechu, i po kolei dokupuję oryginały. Jeśli któryś z kolegów by mógł coś załatwić, chętnie kupię zerówki owalne i kwadratowe, na przyszłość. Co do dokumentacji, nie mam ksiązki gwarancyjnej, mam tylko niemiecki "brief" i oczywiście polskie papiery wszystkie. 150zł to marny grosz za taką przyjemność, czy mogę pójść z tym do któregoś z dealerów w trójmieście? Czy do centrali lepiej od razu mail wystosować?
e280te
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: e280te »

jak masz pewnosc to bierzesz dowód rejestracyjny i idziesz do dealera.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

musi wziąść jeszcze auto.
Kornick
Beczkofan
Beczkofan

Jestem całkowicie pewien wszystkich zamków, i stacyjki. Czyli w trójmieście, zawiozę papiery tym autem. Zerówki, kwadratowe, okrągłe, jak by kolega mógł, to bardzo chętnie, na duplikaty, jak i do innych moich mercedesów. Dziękuję wszystkim za pomoc.
ODPOWIEDZ