Instalacja podciśnieniowa
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 123 200 123 280 ce
Re: Instalacja podciśnieniowa
sprawdz silownik od klapki wlewu paliwa
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Znalazłem taki link - może pomoże w poszukiwaniach
http://www.youtube.com/watch?v=HoVVUMvE ... Al&index=1
Swoją drogą też mnie czeka taka inspekcja. Podciśnienia starcza na zamknięcie drzwi, ale na otwarcie wszystkich już nie. Trzeba jeszcze raz odpalić silnik... . W coupe dochodzą jeszcze siłowniki w siedzeniach tak więc będzie sporo zabawy Zastanawiam się nad kupnem takiej pompki do podciśnienia - koszt. ok. 100zł. Czy ktoś z Was stosował do W123 siłowniki z np. W124? ( takie są przynajmniej dostępne na alledrogo)
http://www.youtube.com/watch?v=HoVVUMvE ... Al&index=1
Swoją drogą też mnie czeka taka inspekcja. Podciśnienia starcza na zamknięcie drzwi, ale na otwarcie wszystkich już nie. Trzeba jeszcze raz odpalić silnik... . W coupe dochodzą jeszcze siłowniki w siedzeniach tak więc będzie sporo zabawy Zastanawiam się nad kupnem takiej pompki do podciśnienia - koszt. ok. 100zł. Czy ktoś z Was stosował do W123 siłowniki z np. W124? ( takie są przynajmniej dostępne na alledrogo)
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
planuje zmontować u siebie pompke z w124. koszt używanych na allegro 50-60zł. Według moich przemyśleń nie jest to trudne. Trzeba od każdego siłownia poprowadzić przewód do pompki. W123 ma instalacje podciśnieniową 2 kanały na siłownik. Pompka jest 2 funkcyjna na jednym kanale podcisnieniowo ciśnieniowa, więc jeden kanał trzeba zaślepić w siłownikach. trzeba też dodać conajmniej jeden siłownik sterujący oryginalny z w124 który daje sygnał elektryczny do popmki.
Znalazłem stronke sklepu internetowego, w którym kupiłem gumki siłowników zamka centralnego:http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/index.php?numer=3340522025&action=search Zakładałem je u siebie i pracują bardzo dobrze. Nie pamietam jak to zamawiałem, ale może było to przez Inter Cars. Pozdrawiam. Janusz
Tych gumek było chyba 5 szt w torebce zafoliowanej w cenie ok. 9zł za całą paczuszkę.
Ktoś próbował zakupić te gumki, bo jakaś dziwna cisza, a będę musiał kupić dla siebie tzn dla Mietka takowe i nie wiem czy jeszcze są.
Zaglądam wszędzie, gdzie pada hasło "zamek centralny". Szukam tłoku rozdzielającego podciśnienie na przewody otwórz/zamknij, który znajduje się przy zamku kierowcy u mnie tam znalazłem giga nieszczelność.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
witam
odkopuje temat. pewnie nie raz będzie tu wracał
otóż od momentu zakupu nie działał mi centralny. nic a nic. z grubsza przejrzałem gumki itp,dmuchałem w niektóre wężyki. wyglądało na szczelne. ale nie o to w tym momencie mi chodzi. właśnie przygotowuje podłoge do cięćia i spawania,a co za tym idzie wyjmuje układ podciśnienia. podczas wyjmowania wężyka ze zbiorniczka podciśnienia poszedł porządny syk. czy świadczy to o tym,że układ jest szczelny? czy tak poprostu jest zawsze? dodam,że auto nie odpalane od 2 tyg
Pozdrawiam
odkopuje temat. pewnie nie raz będzie tu wracał
otóż od momentu zakupu nie działał mi centralny. nic a nic. z grubsza przejrzałem gumki itp,dmuchałem w niektóre wężyki. wyglądało na szczelne. ale nie o to w tym momencie mi chodzi. właśnie przygotowuje podłoge do cięćia i spawania,a co za tym idzie wyjmuje układ podciśnienia. podczas wyjmowania wężyka ze zbiorniczka podciśnienia poszedł porządny syk. czy świadczy to o tym,że układ jest szczelny? czy tak poprostu jest zawsze? dodam,że auto nie odpalane od 2 tyg
Pozdrawiam
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Ja mam nieszczelny i u mnie żadnego syku nie ma przy rozłączaniu w takich sytuacjach. Może u Ciebie problem jest w tym sterowniku przy zamku drzwi kierowcy? Albo np. któryś zaworek masz tyłem do przodu?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
tylko jak to stwierdzić co jest nie tak. dla mnie ten układ to czarna magia ...
ps. Łukasz,nie myśl,że o Tobie zapomniałem. poprostu liga stoi to i nie po drodze mi do Gd. ale już lada moment ruszamy.
ps. Łukasz,nie myśl,że o Tobie zapomniałem. poprostu liga stoi to i nie po drodze mi do Gd. ale już lada moment ruszamy.