Cześć,
Ostatnio przeprowadziłem inspekcję drzwi w swojej coupecie. Wychodzi na to, że trzeba będzei zrobić spody. I tu pojawia się pytanie - czy zgodnie z tym co kiedyś zasłyszałem
możliwe jest wykorzystanie reparaturek od sedana ( x2 ze względu na długość )? Podejrzewam, że najważniejsze będzie tu przypilnowanie ułożenia rynienek pod uszczelki żeby zredukować
ilość nerwów przy przekładaniu uszczelek.
Czy ktoś z Was ma tu doświadczenie w tym temacie?
Ps. Przy okazji okazało się, że dla wymiany zamka konieczny będzie zapewne demontaż prowadnic szyby- nie udało mi się przeprowadzić zamka pomiędzy obudową a prowadnicą.
pozdr!
Coupe drzwi reparaturki naprawa
Moderator: Tomek
- bigozz
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280 CE
Re: Coupe drzwi reparaturki naprawa
Kolego zgadza się, reperaturka od sedana jest za krótka ale wystarczy zastosować dwie przyciente odpowiednio. Co do zamka to ja bez problemu montowałem zamek bez wyciągania szyby i prowadnicy trzeba tylko umiejętnie nim manewrować
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Re: Coupe drzwi reparaturki naprawa
Dzięki za inf! Jeśli miałbyś zdjęcia z takiej operacji to chętnie bym sobie zobaczył. Z tego co patrzyłem na zdjęcia reparaturek do sedana to otwory w nich różnią się od tych w coupe więc trzeba będzie
wpakować do drzwi sam spód reparaturki. Problem występuje tradycyjnie przy samych uszczelkach.
Czy wstawiałeś też reparaturki poszycia drzwi od strony zewnętrznej czy też tylko środek?
wpakować do drzwi sam spód reparaturki. Problem występuje tradycyjnie przy samych uszczelkach.
Czy wstawiałeś też reparaturki poszycia drzwi od strony zewnętrznej czy też tylko środek?