regenracja gaznika - Poznań
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
regenracja gaznika - Poznań
Witam, jakis czas temu w TVN turbo prowadzacy ratował skrzydlaka i oddawal gaznik do regeneracji do fachowca w Poznaniu kotry był w stanie dorobic kazda czesc i kazda uszczelke. Jako ze mój gaznik lekko a moze i nawet nie tak lekko cieknie to chcialbym tego go dobrze zrobic. Czy ktos ma doswiadczenie z tym fachowcem w Pozaniu i jakies ewentualne namiary??
Ewentualnie czy ktos moze poleciec jakis dobry warsztat ktory mi zregenreuje dobrze cieknacy gaznik.
Ewentualnie czy ktos moze poleciec jakis dobry warsztat ktory mi zregenreuje dobrze cieknacy gaznik.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: w123 230C
Re: regenracja gaznika - Poznań
Cześć chodzi o zakład w Puszczykowie koło Poznania, czy w samym Poznaniu? Ja regenerowałem w Poznaniu, cena 650zł za regenerację, szkiełkowanie i cynkowanie elementów, efekt bardzo słaby, gaźnik się rozciekł, po szkiełkowaniu nie został dostatecznie oczyszczony, przez co w środku został pył, skończyło się na tym że z 2 gaźników trzeba było poskładać 1, ale to już u innego fachowca. Pozdr
-
- Beczkofan
wyglada na to ze ten zaklad w Puszczykowie jest wart zainteresowania, a powiedz mi Kolego co takiego CI robili w tym gazniku ze az tyle skasowali?? U mnie cieknie od przodu paliwo i pomyslalem ze przy okazji mogliby caly mi sprawdzic i ewnetualnie przeczyscic ale 650 zl to sporo troche..;/
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: w123 230C
Ogólnie to miała być regeneracja całego gaźnika, rozebranie, wymiana zużytych części, poskładanie i ustawienie i za to miało być 400zł + 250zł za szkiełkowanie i cynkowanie. Z początku miałem oddać do Puszczykowa ale termin 2 miesięczny na wykonanie usługi mnie zniechęcił, skończyło się na tym że poskładaniem na nowo i ustawieniem gaźnika zajął się Pan z Chorzowa
-
- Beczkofan
kurde az 2 miesiace sie czeka..;/;/;/ tego sie nie spodziewalem;/
Kolega oddawał do regeneracji gażniki z W108 do tego zakładu z programu tvn turbo. Link do galeri:http://mb201-124.eu/topic/17120-w108-kl ... e__st__440
W filmikach, zdaje relacje po montażu gażników.
W filmikach, zdaje relacje po montażu gażników.
-
- Beczkofan
dzieki za info juz wszystko wiem.
-
- Beczkofan
Gaznik wrócił, rewelacja bede mial troche wiecej czasu to wrzuce foty !!